Kiránduljon közpénzből a kies határkerítéshez! – busszal, hogy kényelmesebb legyen így, szavazás idején….

Magyarország irtó szép hely, tele van látnivalóval. Nem fogja elhinni, hogy Gémes László, Szegvár polgármestere, Csongrád megyei közgyűlési képviselő mit választott úti célul a busznyi Fidesz szimpatizánsnak: Ö maga korábban politikusként már járt a déli határkerítésnél, és annyira érdekesnek találta, hogy elhatározta, civileknek is meg kellene mutatni az építményt.

Amit láttál, azt nem vehetik el tőled…..

A politikus az Indexnek azt mondta, nem volt nyíltan meghirdetve a túra, “mert akkor túl sok jelentkező lett volna”, úgyhogy ismerősi körökből, például Szentesről, Szegvárról, Fábiánsebestyénről jött össze mintegy 50 ember. Hivatalosan a (fideszes többségű) megyei önkormányzat pénzéből ment a dolog, és ő mint (fideszes) képviselő szervezte. A túravezető-szervező szerint “jó hangulatú” volt a kirándulás, ahol a résztvevők megtekinthették a híres-neves nemzeti kerítést, Orbán büszkeségét.

Gémes elmondása szerint mindenki láthatta, hogy nem egy sima, csípőfogóval átvágható kerítés létesült, hanem egy komoly építmény, több zónával,

“NATO-dróttal”,

karbantartott szervizúttal, úgyhogy elég esélytelen átjutni rajta.

“Nem csoda, hogy tehermentesült a megye a migrációs nyomás alól, bár még így is ezer embert kaptak el májusig a határnál”

Választás előtti megerősítés…?

Van, aki levelet ír – például a Érd polgármestere – akad, aki maga áll postásnak és előfordul, hogy egy elkezdett beruházásnál tesz látogatást az illető, a lényeg: a mozgósítás.

Az Indexnek látogatói forrásból is vannak információi az útról. Akivel mi beszéltek, azt Fidesz-szimpatizánsként az egyik helyi Fidesz-irodából keresték meg, hogy lenne-e kedvük menni. Elmondta, hogy szinte csak középkorúak-idősek vettek részt a túrán. Egy délelőtt lement az egész kirándulás, nem kapcsolták egybe semmi más programmal, a direkt politikát kerülték a szervezők és rendkívül korrekt volt ilyen szempontból a hozzájuk rendelt rendőr is.

Szegény azt is profin kezelte, amikor a technikai kérdések után a keményebb nyugdíjasok elkezdtek arról érdeklődni, hogy miért nincs aláaknázva az egész sáv, és miért nem lőnek a behatolókra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük