Sorting by

×

Kire gondolok? Debreceni és olyan „szerencsétlen-becsületes” formája volt, manapság Mr20%-nak ismerik…. Pedzik már?

Nem akarnám leírni a becses nevét, mert a végén rámsütik megint, hogy véresszájú brüsszelita vagyok. Vagy komenyista. A múltkor tudniillik az lettem. Már a debreceni városvezetés kissé stupid megfogalmazásában. Kommunista. Mert szerettem volna, hogy a város milliárdos luxusiskolájába járhassanak debreceni gyerekek is. Ne járhassanak! Mer’ én „komenyista” vagyok. Értem, drága Fidesz. Hogyne érteném! Mondjuk ti meg bolsevikok, abból is műbőrkabátos verzió. De érdekes? Nem. Akkor? Na, mindegy.

Szóval istenuccse árulom el ki lehet, de találgassanak.

Debreceni. Egy elegáns, kontra és világítás nélküli kempingbicajjal kezdte a karrierjét. Ráadásul olyan becsületes formája volt. Haha! És ez nem vicc! Ezt mondták a népek róla a piacon. Akkor. Most cca. milliárdos. Most Mr20%-nak ismerik. Volt polgármester, frakcióvezető, meg miniszter. Talán még a rekordok könyvébe is bekerült, mert ilyen rövid ideig miniszter a jura kor óta senki nem volt. Mikor megkérdezték, hova ez a rohanás, azt mondta, elvégezte amit rábízott a Kedves Vezető, minek maradjon tovább. Igaz! Minek is? Egy kávét le lehet főzni hamar. De erre meg minek tárcanélküli miniszter? Mindegy.

Na? Beugrott? Még mindig nem? A Tuszi-hutu…vagy huti nemzeti szakértője

Valaki, aki imádja a drága, nagy és gyors motorokat. Mindet, ami három betű, B-vel kezdődik W-vel végződik és bazi sokba kerül. Pont, mint a kedves 83 éves, édes mama! Az is nagy motorimádó. Mekkora lehet, mikor ketten lekoccannak a piacra.

Mama! Akkor veszünk két kiló krumplit, hazafele meg gumifüstölés? Öcsém! Én meg anyámmal vérvételre járok. Pfff.

Na, jó nem segítek többet. Aki még most sem találta ki, az itt hagyja abba az olvasást!

Én különben egyszerűen imádom a pasit

De komolyan! Azért szeretem, mert legalább olyan okos, mint a pacalhuszár, meg a mangalicaszerelő. Együtt. Most is, például ahogy megmagyarázta miért ragadtak Putyin se…hohó!… hátsójába vagy 12 évig, és miért jó, hogy a Debreceni Egyetem díszpolgári címet adott a pasasnak. Na, jó, azt nem vette át, mert persze magasról tesz generálisan a Kedves Vezetőre meg az egész bagázsára egyetemestől-Kósástól, mit is érdekli néhány lótifuti a viccosztályról. Végezzék el amire utasítja őket. Hasznos idiótái egy hibbant agresszornak. Így szerepelnek a Kreml tablóján.

De semmi gond. Lalit soha nem érdekelte a józan ész

Csak odaáll a kamerák elé, ahogy szokott, és kimondja a tutit. Értik? Dehogy értik! Éppen most lövik szét a főnökei gyerekeink jövőjét, mások életét, borítanak lángba egy egész országot, kalamolnak fölöttünk, Debrecen és Paks fölött a hülye felfegyverzett drónjaik, hördül fel minden normális ember a világon – mondom, normális! – erre jön az intelligens Mr20% és beláthatatlan mentális képességei birtokában nemes egyszerűséggel közli az elképedt hallgatósággal, hogy azért nem foglalkozna ezzel az egész „pitiáner” üggyel, amit Putyin agresszor úr díszpolgársága jelent, mert akkor vissza lehetne kérni Gyurcsány Totó kutyáját is. Hehe! Teszi hozzá a maga szenzitív és értelmes módján. Hehe!

Lajos öcsém!

Ne is törődj vele, hogy perpillanat te vagy a Honvédelmi bizottság elnöke, mondjuk így érthető a honvédség patent harckészültsége, hagyd a fenébe, hogy egy hozzátok megszólalásig hasonló félőrült a kezébe kaparintotta a hatalmával éppen szétlövi a fél világot, és ennek okaként éppen most megy tönkre minden körülöttünk, hogy az összes katonai szakember, pszichológus, politikus kongatja a vészharangot, erre jön a suksükölő Mr20% és beleböfögi a nagy magyar mentális pusztaságba, hogy ő inkább beszélne Totó kutyáról. Áááááá! Totó kutya! Aha! Értjük Lajos! Hogyne értenénk. Ez olyan Tuszi-hutu dolog. Én komenyista vagyok, Brüsszel a patás ördög, Putyint hagyjuk, a díszpolgári címéhez meg senkinek semmi köze, a kedves Vezető saját képére formált ócska kis diktatúrája pedig a szabadság és a jólét szigete. Értem Lajos! Köszönjük Lajos!

 

Kire gondolok? Debreceni és olyan „szerencsétlen-becsületes” formája volt, manapság Mr20%-nak ismerik…. Pedzik már?

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.