Kis-Illatos út egy ferencvárosi bérházban! – Hihetetlen történet, csak erős idegzetűeknek!

8 évig senkinek nem tűnt fel az önkormányzatnál, hogy a tulajdonában lévő ház alagsori helyiségében több tonnányi mérgező, szilárd és folyékony vegyi anyag, savak, maró folyadékok állnak szép lassan elporladó tárolóedényekben, kipárologva a levegőbe – így beleivódva a falakba -, szivárogva a padlóba.

2010-ben került vissza az önkormányzathoz az a helyiség, amelyet évtizedeken keresztül béreltek galvanizáló üzem céljára

A tevékenység és a bérlet megszűntekor – majd utána 8 éven keresztül – senki sem vette át a helyiséget az önkormányzat részéről, meg sem nézték hogy mit hagytak hátra a bérlők. Úgy is mondhatnánk, köptek rá magasról, hogy az önkormányzat vagyona milyen állapotban kerül vissza a tulajdonoshoz, illetve maradt-e ott veszélyes anyag – hiszen a tevékenység ismert volt előttük.

Nos, összesen majd’ 7 tonna veszélyes hulladékot – vegyi anyagokat, kénsavat, sósavat, toxikus fémeket tartalmazó iszapot, szennyezett csomagolóanyagokat és bontási törmeléket kellett elszállíttatni és megsemmisíttetni 2018 végén, amikor is rátaláltak a méregraktárra. Nem azért találtak rá, mert ellenőrizték a helyiséget, mint közvagyont – ami időről időre kötelességük lenne – hanem mert a házban életveszélyessé vált a gázvezeték hálózat és a volt galvánüzemben is cserélni kellett a gázcsöveket.

15 millióba került a veszélyes mérgek eltüntetése a kerület közepéről, amit közpénzből kellett kifizetnünk

Mert 8 év elteltével már nem lehet számon kérni a korábbi bérlőn semmit, nem lehet megfizettetni vele a költségeket. Feljelentést teszek, mert ki kell vizsgálni hogy 8 év alatt az ott lakók egészségére veszélyes anyagok kikerülhettek-e a lakások levegőjébe gázokkal, szálló porral. Illetve feljelentést teszek amiatt is, mert az önkormányzat gondatlansága, hanyagsága miatt 15 millió forintot kellett kifizetni közpénzből a szennyező vállalkozás helyett.

Forrás

Mindeközben a kerület lapja, a Ferencváros csupa sikertörténetről számol be, egyebek mellett, hogy kiosztották a

A Schmidt Egonról, a Ferencvárosban élő világhírű ornitológus tudósról elnevezett környezetvédelmi díjat

amit egy kerületi cég nyert el.

Az ipari cégeknél teljes körű hulladékgazdálkodást végző vállalat Európa hét országban több mint 45 telephelyet üzemeltet, ebből három Magyarországon található.

Hogy is van ez? A kerület mégis fokozott figyelmet fordít a hulladékgazdálkodásra, csak valahogy ez a fenti “cucc” elkerülte a figyelmüket?

One thought on “Kis-Illatos út egy ferencvárosi bérházban! – Hihetetlen történet, csak erős idegzetűeknek!

  • 2019.06.20 at 14:22
    Permalink

    A problema,ott kezdodott,hogy a berhaz alagsoraba,nem lehetett volna,erre a tevekenysegre mukodesi, engedelyt kiadni!!! Onkormanyzatnak a felelosege es ezt jol tudtak,hogy mire,adnak engedelyt!!A karterites igenylese a lakoknak,teljesen jogos!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest