Kis magyar politikai horror 1 825

Kis magyar politikai horror

Az alábbi szöveg az FB-ről való, mi csak közzétesszük, méghozzá azért, mert nagyon fontosnak tartjuk, hiszen lássuk be, lassan a Facebook szinte az egyetlen valóban sokszínű és szabad fórum. Ki tudja, meddig tűri a polip?

Senki nem számít, ha a polip politikai szándéka úgy kívánja

Kedves olvasó, szeretném elmagyarázni Önnek, mi és miért történik ma az Ön szeretett városában, elemezném kicsit az időközi választások körüli felfokozott hangulatot. Ez az írás egy vezetőről, az ő hatalmáról, iszonyúan sok pénzről, és az ő mégtöbb hatalmáról szól.

Mindenekelőtt szeretném, ha tisztában lenne azzal, milyen személyisége is van a Ön zsarnokának, akit nevezzünk nemes egyszerűséggel polipnak.

A polip hideg és érzelemmentes, tárgyként bánik az emberekkel, érzelem nélkül hoz döntéseket. Pontosan tudja, mikor, milyen álarcot kell viselnie, hogy elérje a célját: a még több hatalmat. A jóságos, odaadó vezető szerepében csupán tetszeleg az elszegényített népnek, a megértést csak eljátsza a kisembereknek, hiszen ez a hatalma kulcsa: a kisember szavazata. És lássuk be: egyre több a lecsúszott kisember. Nekik tudja eladni magát, mint a mosóport, az értelmiségieknek igazából sosem sikerült.


A látványosan felívelő karrierje alatt kétséget kizáróan megmutatkozott valódi jelleme: egy igazi pszichopatával, de inkább szociopatával, egy velejéig romlott és beteg lelkű emberrel állunk szemben.

Semmi és senki nem számít, ha a polip politikai szándéka úgy kívánja. Felfele nyalt, lefele taposott, amíg a hatalom csúcsára nem ért. A polip, az Ön országgyűlési képviselője, a volt polgármestere minden dolgok irányítója az Ön városában. Mindenhová a hozzá hű embereket ültette már, legyen szó iskoláról, közigazgatási intézményről, vagy alapítványról, de még az elvileg állami fenntartású kórházba is. Neki ír és dolgozik a helyi sajtó, a helyi rádió, melynek megalkuvó tulajdonosát találóan már csak Bégető Gyulának emlegetik.

Mindenhol csak gengszterek

Az elmúlt bő 15 évben módszeresen építette fel gengsztereket megszégyenítő városi és országos hatalmát. A polipnak mindenhová elérnek a láthatatlan karjai, és azok mindent és mindenkit fojtogatnak, fenyegetnek.
A polip ellentmondást betegesen nem tűr, sem a képviselő-testületben, sem az ellenzékben, és minden jó vagy rossz döntését keresztülviszi. Helyi szinten még az ellenfelei sem mernek igazán szembeszállni vele.

MIT TESZ  HA SÉRELEM ÉRI? MEGTUDJA A KÖVETKEZŐ OLDALON

Előző cikkKövetkező cikk

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 3 =

Fogadj örökbe! 0 0

Kutyák örökbefogadását segítő kiadványt jelentetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Fogadj örökbe! című kötetet az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára mutatta be Pécsett szombaton.

Az örökbefogadás az eb egész életére szól

Zsigó Róbert a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnél tartott eseményen elmondta: a Szabad a gazdi elnevezésű kampány oldaláról ingyenesen letölthető, állatmenhelyek és gyepmesteri telepek által nyomtatott formában is igényelhető útmutató tartalmaz minden olyan információt, amely az örökbefogadók felkészüléséhez, felelős állattartóvá válásához szükséges.

A helyszínen kiosztott sajtóanyagban szerepel, hogy a kiadvány azoknak szól, akiknek még sohasem volt kutyájuk, de szeretnének örökbe fogadni egyet. A döntés előtt át kell ugyanis gondolniuk, mire vállalkoznak, mert ha szem előtt tartják az állat érdekeit is, az örökbefogadás az eb egész életére szól.

Az útmutatóból megtudható, milyen szempontok szerint választhatunk „ideális négylábú társat” magunk mellé, melyek a kutya örökbefogadásának jogi feltételei, mekkorák a tartási költségek és hogyan lehet megkönnyíteni az összeszoktatást.

Zsigó Róbert utalt rá, hogy a Fogadj örökbe! nem az első kiadvány a 2013-ban az Agrárminisztérium és a Nébih által indított, felelős állattartást népszerűsítő, a kutyák vásárlása helyett az örökbefogadásukra, továbbá az ivartalanításukra ösztönző Szabad a gazdi nevű programban. Korábban megjelent a Kutyakötelesség című kötet a kutyatartáshoz kapcsolódó jogszabályokkal foglalkozott, a Harmóniában együtt című pedig óvodásokhoz és iskolásokhoz szólt.

Csökkent az állatmenhelyekre bevitt kóbor kutyák száma

Az elmúlt években nőtt az állatvédelemre fordítható forrás: a pénzből ebrendészeti telepek, kutyamenhelyek korszerűsítése valósulhat meg és több, az állatvédelmet szolgáló intézkedés is történt. Ilyen volt a kutyák kötelező chipezése, a jelölést, nyilvántartást segítő ebadatbázis létrehozása is – jegyezte meg.

Az államtitkár rámutatott, ennek köszönhetően csökkent az állatmenhelyekre bevitt kóbor kutyák száma, s 80 százalékra emelkedett az állatmenhelyekről örökbefogadott kutyák aránya.

Zsigó Róbert szólt arról, hogy hat éve folyik a menhelyi kutyák ivartalanításának programja. Kiemelte, az ivartalanítás a kóbor kutya-populáció „mederben tartásának” leghatékonyabb módja.

Farkas Tamás, a Misina vezetője azt hangsúlyozta, hogy nő az örökbefogadásai kedv Magyarországon, ezért a Szabad a gazdi nevű program keretében készült kiadványok nagyon fontosak az állatotthonok, -menhelyek számára.

Minden kutya egyéniség

Azt szeretnénk, ha az emberek ne csak megsajnálják ezeket a kutyákat, hanem felelősségteljesen örökbe is fogadnák – fogalmazott. Hozzáfűzte, minden kutya egyéniség, örökbefogadás előtt meg kell ismerni a viselkedését, az életkörülményeit.

Farkas Tamás az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a Misina jelenleg 250 kutya ellátásáról gondoskodik. Tavaly 605 kutya került hozzájuk, több mint 500-at sikerült örökbe adniuk.

Szavai szerint ez a jó arány annak is köszönhető, hogy az egyesület telephelyét sokan látogatják. Az évi 22 ezer vendég nagy része gyermek, akik közül sokan szüleikkel visszatérnek és örökbefogadott kutyával mennek haza.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

A kutyák embersége

 

Amilyen a gazda, olyan a macskája 0 1

a macskák is kommunikálnak a gazdival

A macskatulajdonosok személyiségvonásai hatással lehetnek házi kedvencük viselkedésére és jólétére – állapították meg az angliai Lincolni Egyetem és a Nottingham Trent Egyetem kutatói.

Akár a gyerekek

A PLOS ONE című tudományos folyóiratban publikált tanulmány több mint háromezer, döntően Nagy-Britanniában élő macskatulajdonos bevonásával készült. A kutatás részeként a szakemberek saját személyiségvonásaikról kérdezték a résztvevőket, valamint a macskájuk viselkedéséről, egészségi állapotáról és életmódjáról is kifaggatták őket – írta a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportál.

A vizsgálat hasonló eredményeket hozott, mint a szülő-gyermek kapcsolatokat vizsgáló korábbi kutatások.

Az emberi személyiséget vizsgáló tanulmányok például kimutatták, hogy a szülői neuroticizmus negatív hatással lehet a gyerek jólétére, ami megmutatkozhat a gyengébb fizikai és mentális egészségben vagy az általánosságban nézve alacsonyabb életminőségben.

A mostani vizsgálat kimutatta, hogy a macskatulajdonosok esetében a szorongással és érzelmi bizonytalansággal járó neuroticizmus magas szintje negatív hatással lehet a háziállat jólétére.

Pozitív személyiségjegyek, pozitív hatás

A magas fokú neuroticizmussal jellemezhető macskatulajdonosok továbbá nagyobb valószínűséggel számoltak be arról, hogy a macskájuknak „viselkedési problémája van”, ami fokozott agresszivitásban, szorongó/félénk magatartásban nyilvánul meg, emellett ezeknél az állatoknál gyakoribb a stresszel összefüggő betegség, a folyamatos orvosi kezelés, valamint a túlsúly.

A macskatartók pozitív személyiségjegyei ugyanakkor szintén hatással vannak a háziállat viselkedésére.

A magas fokú lelkiismeretességgel jellemezhető macskatulajdonosok házi kedvenceinél például kevésbé észlelhető szorongás, agresszivitás és elkerülő magatartás.

„Nagyon sok állattulajdonos családtagként tekint a házi kedvenceire, erős kötődést alakít ki velük. Ezért nem meglepő, hogy a háziállatainkra hatással van, ahogy viselkedünk velük, ahogy kezeljük őket. A gazdik többsége a legjobbat akarja a nyújtani a macskájának és a mostani eredmények rávilágítanak, hogy milyen nagy hatással lehet a személyiségünk a háziállatunk jólétére” – mondta Lauren Finka, a Nottingham Trent Egyetem munkatársa.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Theo lett az év macskája, mert megmentette gazdája életét

Hadd lengjen az a kutyafül a szélben! 0 1

kutya

A vicces kutyás videók nem is olyan viccesek. A monitor előtt ülve nevetünk, de a forgalomban nem szívesen találkoznánk a furcsa felfogású gazdikkal.

Easy rider, öcsém!

Nézze meg ezt a videót, /Dog riding on motorcycle gas tank/ és mindjárt eszébe juthat, hogy bizony látott már ilyet jártában-keltében. Első reakciónk a mosoly, hiszen háziállataink, különösebben a vagányabb jelleműek imádják, ha hátracsapja a fülüket a menetszél, a spéci motoros szerkókat pedig elviselik, ha ettől a gazdinak jobb a kedve.

Kockázatos

Ha egy kicsit utánagondolunk, felidézhetjük emlékeinkben a mellettünk elhúzó autókat is, amelyek utasterében félmázsás kutyus üldögél, jobb esetben a hátsó ülésen. Amíg a sofőr nem kényszerül blokkolva fékezésre, ez is vidám családi jelenet — de horror is lehet belőle…

Nem is kell a blokkoló fékezésre gondolni, hiszen még egy szokásos szeretetgesztusból is baj lehet… Emlékezetes egy csúnya frontális ütközéses baleset, amely egy háromtagú család kórházi ápolásával végződött. A csattanást okozó, szemből jövő autóban a vezető a kutyájával utazott, a kutyus pedig úgy látszik, annyira de annyira élvezte az utazást, hogy lelkesedésében előre mászott és megnyalta gazdája arcát. A vezető meglepetésében elrántotta a kormányt, és ebből lett a baj…

Ne egy európai körúton debütáljon a kutyus!

Mi az, amire feltétlenül ügyeljünk, ha négylábú barátunk velünk jön egy hosszabb útra?
Meg kell oldani, hogy az utasunk ne zavarhassa a sofőrt. Hirtelen fékezéskor is maradjon stabil a helyzete az utastérben. Ha ezt nem sikerül biztosítani, a fékezésnél akár többmázsás erővel csapódhat előre a kutya teste – a következmények pedig félelmetesek.

Ha a kutya nem utazik rendszeresen, akkor ehhez szoktatni kell. Vagyis ne egy több ezer kilométeres túrával indítsunk, jó lesz egy környékbeli kiránduláson megkezdeni a szoktatást.
Örüljünk tehát együtt az utazásnak kedvenc négylábú családtagunkkal, de amit előrelátással megtehetünk, azt mindenesetre tegyük meg.

Vicces állatportrékat bőven talál még portálunkon.

Most Popular Topics

Editor Picks

Megosztás