Képtelen feldolgozni, vagy megbocsátani egy őt ért vélt, vagy valós sérelmet

Lételeme a bosszú, és mindent megtesz azért, hogy bosszúi látványosak is legyenek. Ezzel is üzen mindenkinek: vele ne merjen senki packázni. Volt iskolatársai szerint már a gimnáziumi évei alatt is volt már egy listája, kiken kell majd az élete során megtorlást tenni. És ezt a bosszúálló képet a polip tudatosan formálja és sugallja saját magáról. Hihetetlen képességeit, szorgalmát, munkabírását azonban még ellenfelei is elismerik. Igazán kár, hogy ez a tehetség lelketlen, sátáni rosszindulattal és aberrált hataloméhséggel párosult személyében.
[mnky_ads id=”10552″]

Tudatosan képezte és képzi ma is magát a hatalom megszerzésére, a megfélemlítés technikáira. Alkalmazza például a sztálini módszereket is. Besúgóhálózatot tart fenn a városban, akik rendszeresen jelentenek neki minden városi pletykát, véleményt, családi viszályt, vállalkozási kudarcot vagy sikert. Mint a rákosi-korszakban: jelentenek neki a kórházból, a fodrászoktól, az önkormányzati intézményektől, a honvédségi laktanyából, a cigány közösségekből, a csókos vállalkozók és még a nagyobb cégek dolgozói is. És az ember temészete már csak ilyen: fél és meghajol a látványos és bosszúálló erőnek, és elvtelenül a könnyebb utat, a saját boldogulását választja: jelentést ír és besúg. Legyen biztos benne: az Ön környezetében is van ilyen nemtelen személy, legfeljebb ezt Ön nem tudja róla.

- Hirdetés -

A mindent átható félelem a polip hatalmának első pillére

Emberei vannak megbízva azzal, hogy figyeljék az internetes kommenteket és lájkokat. Lista van arról, ki a szimpatizáns és ki az ellenség. Mivel a belföldi titkosszolgálatok is alá tartoznak, nem igazán maradhat előtte titokban semmi lényeges. Bárkire ráuszítja az államhatalom szerveit. A polip mára már fehér galléros gengszterré vált, akinek állami jogosítványai vannak. A klasszikus olasz maffia ipari tanulók csapata hozzá képest. Minek is lövöldözni, ha azt csukatsz le, teszel tönkre, akit csak akarsz? Nem tűr meg maga mellett erős, önálló gondolatokkal bíró munkatársakat. Az önkormányzati cégeket vagy tehetséges, de betört és megtört lelkű emberek vezetik, de leginkább tökéletesen alkalmatlan, középszerű, néha egyenesen buta embereket emel pozícióba. Reszketve, elvtelenül hajtják végre a polip minden döntését, ami az önálló, jobbító szándékot eleve kiöli a bürokratákból.

A polip tökéletesen tisztában van egy köztisztviselő vagy egy intézményi alkalmazott egzisztenciális félelmeivel: ha az nem hajol meg, rosszul pofázik, vagy nem kussol, esetleg bírálni merészeli, akkor elveszíti a munkahelyét. Mindenki pontosan tudja: a polip bosszúja függelemsértés esetén mindenképpen eléri őt. Ha a polip őrajta nem talál fogást, akkor találni fog a testvérén, az anyósán, vagy a legjobb barátján: valakin mindenképpen csattan majd az ostor. A polip különösen perverz húzása, hogy előszeretettel alkalmaz rokonságban, barátságban lévőket az önkormányzati hivataloknál. Ha az egyik repül – repülni fog a másik is.

Az emberek egymásért aggódva törnek be

Tudja például, hogy egy szép emlékű építőipari cég 80 emberrel miért ment a levesbe, miért tették tönkre?

A VÁLASZ A KÖVETKEZŐ OLDALON

[mnky_ads id=”10553″]

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét