Taccsra tették, mert:

Mert a cég tulajdonában (is) lévő főtéri hotelre a mi polipunk szemet vetett, de azt nem akarták neki átengedni. A város ezért minden indok nélkül a céggel kötött hosszú távú szerződését felbontotta, és nem fizetett, és végül minden pert el is vesztett – de ő akkor sem hátrált meg. Az időközben csődvédelembe menekülni próbáló céget az önök polipja nemzetgazdasági szempontból stratégiai jelentőségű vállalkozássá minősíttette, és így a csődgondnokot már az állam jelölte ki.
[mnky_ads id=”10552"]
A polip tudatosan sorvasztja el a város lakosságát, Önt anyagilag is.
Ez a hatalma másik pillére.


Pontosan tudja, hogy a szegény embereket a legkönnyebb manipulálni. Nem kellenek oda jól menő vállalkozások, feltörekvő emberek, jómódú polgárok. Egy erősebb polgárság sokkal felelősebben hozna döntést, és nem hagyná, hogy értelmetlen, fenntarthatatlan látványberuházásokra költsék el a városa pénzét. Mennyivel könnyebb pár ajándékcsomag a nyugdíjasoknak, vagy egy bográcsozás a cigánysoron? Képzelje el, ha jómódú embereket kellene megnyernie! Az nem menne egy tízezer forintos utalvánnyal választások előtt.

Ön háborodott már fel az építményadók budapesti kerületeket meghaladó mértékén? És, mi történt? Bekussolt? Vállalkozóként szorította már össze sziszegve a fogát, mert tulajdonát, a befektetését képező ingatlant olyan adó terheli, mintha banki törlesztőt fizetne? Mert ezért felszólalni a közmeghallgatáson? Ugye-ugye, a fortélyos félelem már igazgatta Önt is.

Nem furcsa, hogy ömlik a pénz városba, de az embereknek még sincs pénzük? A folyamatban lévő 165 milliárd forint beruházás sem önről szól, és még csak nem is a városról. Ezeknek a pénzeknek jelentős részét éppen most lopja el a polip és az ő pártbandája.

És lássuk be: gazdasági és politikai dilettáns, aki egy ilyen kegyúr városába merészel invesztálni. Jó pár vállalkozás menekült már el innen, vagy ad abszurdum: vásárhelyiként esze ágában sem volt itt beruházni. Csak egy idióta akarhatja magát kiszolgáltatni a polipnak.

Az Ön helyi adóját is módszeresen megdézsmálja ez az intelligens zsarnok.

Hogy egy friss példát mondjak: egy köztéri kamera HÁROMMILLIÓ forintjába került a városnak. Egy ÖTVENEZER forintos kínai kamera egy új autó áráért. ÉS 30 KELL BELŐLE CSAK EBBEN A PÁLYÁZATBAN ! A (folyamatosan) nyertes kivitelező cég tulajdonosa a polip unokatestvérének a férje. Az Ön fantáziájára bízom, hogyan osztoznak meg csak ennek az egy ügyletnek a hasznán a polippal.

Vagy hogy mindig ugyanaz a két-három cég nyer el minden kivitelezést a városban? Az egyik tulajdonosa full alkoholista, míg egy másiké a megye legnagyobb adótartozója, de ez sem számít, hiszen tudják: a polip a rajtkőről is hugyozhat a medencébe, ön akkor sem mer szólni.
[m[mnky_ads id=”10553"]p>

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét