Rajtunk röhög Portugália – Kis magyar vegyes helyett cukrozott nemzeti magyarság

Magyarországon a populista és migrációellenes párt vezetője, Orbán Viktor 74,6 százalékkal nyerte a választásokat, ami enyhe félelemre ad okot – nyitotta közéleti blokkját a portugál közszolgálati televízió az RTP szombat este a DDT – Donos Disto Tudo – Mindezek Tulajdonosai – című viccműsorában.

A luzitánok nem vevők a kirekesztősdire

A programban a nyolcvanas évek diszkó-duója, a német Modern Talking paródiája után  a műsorvezető így  folytatta:

 Ha véletlenül bármely politikus nézné az adást, annak üzenjük, hogy ez  (a Fidesz győzelme, a szerk.) pont ennyivel, azaz 74,6 százalékkal haladja meg azt a szintet, amit a kultúra elfogadna.

Donos Disto Tudo (IV) – Episódio 12 – RTP Play – RTP

(A felvétel a 18. perctől szól a magyar választásról)

Ezután kollégája élcelődött:

A választások Magyarországon megmozgatták Európát, valamint a portugál cukrászdákat. Mostantól fogva ugyanis előfordulhat, hogy a “magyar vegyes” a Portugáliában is közkedvelt  aprósütemény néven ismert cukrászfinomságot  óriási büszkeséggel csak “magyarként” adják majd el mert,  mint látható, a magyaroknak a vegyes dolgok nem igazán jönnek be.

Nos, Portugáliában a sortido húngaro népszerű, linzer alapú finomság, minden sarki kávézóban kapható, különböző formájú, ízű és színű.

Aha, igen, igen, – reagált a társ-műsorvezető – ez az aprósütemény, szív és csillag alakú, fele pedig csokimasszával van bevonva.

Na kérem szépen, mostantól esetleg  érdemes lenne kicsit átszabni a dizájnt. Talán jobb karját lendítő, fehér cukormázbevonatúnak kellene lennie a sütinek, mert a csokoládénak ugye sötétbarnának kell lennie és hát mint tudjuk, ezt a színt annyira nem preferálja Orbán.

Ült a poén és a stúdió közönsége a meghívott vendégekkel együtt harsányan hahotázott.

Majd egy szóvicc következett

Tudni kell, hogy Lisszabon parlamenti bulinegyedét egy helyi vállalkozó uralja, akinek több komoly érdekeltsége van, s ezek egyike az Urban Beach nemrég bezárt, mert a személyzet hajnalonta bántalmazta – különösen a sötét bőrű – vendégeket. Persze, némi korrupciót is alkalmazott az oligarchának nem nevezhető, de igen pénzes tulajdonos. Ennek a klubnak  nevére – Urban Beach – asszociálva mondják a műsorvezetők:

Lisszabonnak van  egy Urban-ja, míg Európának van egy Orbánja, aki szintén ajánl egyfajta speciális VIP szolgáltatást, elsősorban arckezelést, egy ökölbeszorított kéz segítségével, s eme szolgáltatást mindazoknak ajánlja, akik esetleg szeretnék betenni a lábukat az országába.

– a stúdióban szintén nagy volt a derültség, a másik műsorvezető pedig ennyit fűzött hozzá: Ja, ja, értem a viccet, haloványan, de felfogtam.

Majd közel 5 perces betéttel zárul a téma:

Nos, manapság elég sok szó esik az újrahasznosításról, de talán jobb lenne, ha megmaradnánk a műanyag és papír alapoknál, hiszen az a mánia, hogy újrahasznosított náci politikusokat hozzunk vissza a harmincas évekből, nem tesz jót se nekünk, se a környezetnek.

A publikum újfent hahotázik.

 Amint tudjuk, a szélsőjobboldal folyamatosan növekszik ebben az országban (Magyarország), amely pedig már elég idős ahhoz, hogy megfontolt felnőtt döntéseket hozzon.

Fejeződött be a magyar blokk a lisszaboni televízió szombat esti humoros műsorában.

Kapcsolódó

Lisszabonban sem maradtak csendben az elégedetlen magyarok

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük