Kis-nyugdíjas felhívása mindenkinek, aki pénteken nem kapta meg a nyugdíját!

A Városi Kurír kis-nyugdíjasa – ahogy emlékezhetnek is rá – időről időre nyílt levelekkel bombázza Orbán Viktort. Ma nem neki, hanem a sorstársainak írt, és nem levelet, hanem felhívást.

Aki vidéki, az rendelje meg a sürgősséggel a házhozszállítását!

Kedves nyugdíjas társaim! Ti sem tudtok bevásárolni a hétvégére? Ti sem tudjátok kiváltani a gyógyszereiteket? Aki budapesti és menni tud, annak javaslom, sétáljon fel a Várba, a miniszterelnökség menzájára és ingyen kérjen mára és a hétvégére ételt!

Jó nekünk a 300.- forintos csülkös bableves egy kis tésztával, de ha még kapnánk hozzá kamatként desszertet, akkor sem felejtenénk el ezt a mocskot.

A gyógyszertáraknak javaslom, adják ki hitelbe a gyógyszereinket, majd a felhő megjegyzi, ki tartozik, a kamatot meg fizesse a kormány.

Mélyen megalázó és szégyen, hogy

“a dübörgő gazdaságban”

azon százezreknek a nyugdíját, akik bankszámlára kérték nem utalták át!

Ne féljen senki! Ez a rendszer már nem élhet sokáig! Most várom csak el, hogy a pártok és a szakszervezetek mellénk, idősek mellé is kiálljanak. Remélem azok sem fognak enni az elkövetkező napokban, akiknek mindezt köszönhetjük, mert ilyen még nem fordult elő ebben az országban. Ez Magyarország 2019-ben!

Rosta Ágnes

Háttér

Több idős olvasónk is jelezte, hogy a januári pénzük nem érkezett meg pénteken reggel. Holott máskor már reggel negyed nyolc körül kapják a banki sms-t, hogy megjött a pénzük. De pénteken nem jött ilyen üzenetük, sem nekik, sem házastársaiknak. Több banknál is ugyanez volt a tapasztalat.

Egyikük, akinek éppen életmentő gyógyszereket kellene sürgősen kiváltania, fel is hívta a Magyar Államkincstár hozzá legközelebb eső veszprémi fiókját, hogy érdeklődjön. Amikor forszírozta, mennyire nagy szüksége lenne most a pénzre, a gyógyszerkiváltás miatt, az ügyintéző nem túl együtt érzően a fejéhez vágta:

Úgy látom, azért telefonálni még van pénze.

A nyugdíjjal kapcsolatban azt közölték a nyugdíjas nővel, hogy az államkincstár már elindította a pénzeket. Felhívta bankját, az OTP-t is, ahol érdeklődésére elmondták, hozzájuk még nem érkeztek meg a nyugdíjak.

Mi is megkérdeztük az érintetteket, a MÁK-ot, és a bankokat is. A válaszokat még várjuk. Közben az OTP oldalán a következő tájékoztatás jelent meg, amelyből kiderül, hogy hétfőnél előbb nem számíthatnak az idősek a pénzükre, és nem a bank miatt van csúszás:

Kórozs Lajos a Facebookon közzétett videójában azt mondja, tudomása szerint új informatikai rendszerre álltak át, ezért nem érkezhettek meg időben a nyugdíjak. Utoljára 40 napja kapták meg a pénzüket az idősek (a karácsony miatt előrehozták az utalást), és mintegy 1 millió időst érinthet az elmaradt utalás. (forrás: 24.hu)

Kis-nyugdíjasunk eddigi leveleinek gyűjteménye 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük