Kis-Rigó László püspöknek egyszerre 8 amerikai énekesnő rúgott gólt a saját stadionjában – Domingo Szegeden!?

Mint tudjuk, Szegeden nem a városnak lesz stadionja, hanem Kis-Rigó László püspöknek, aki futballszenvedélyére kapott 20 milliárd forintot Orbán Viktortól.

De, ha már a Szeged-Csanádi Egyházmegye futballszentélyt épít az Úr dicsőségére nem nevezhették el azt holmi Arénának, a keresztségben a böcsületes Szent Gellért Fórum elnevezést kapta.

Egyházi méltóságokról, leginkább szentekről világszerte leginkább kórházakat szoktak elnevezni,

magyar kuriózumként nálunk egy stadionra kerül fel Szent Gellért neve. Az első magyarországi egyházi sportcentrumot természetesen nagy csinnadrattával kívánják megnyitni.

Kis-Rigó már régóta gründol egy focicsapatot,

ám a Szeged-Csanád Grosics Akadémia eddig kénytelen volt Gyulán játszani. A szegedi Szent Gellért Fórumot augusztus 28-án szentelik játékra alkalmas stadionná, csakhogy légy került a levesbe.

Egy hete Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök még büszkén mesélte az M1-en, hogy

“a stadiont, rendezvényközpontot, szabadtéri színpadot és sportpályákat is magában foglaló Szent Gellért Fórum Plácido Domingo világhírű operaénekes koncertjével nyílik meg augusztus 28-án.”

Magonyi Andreas Zsolt, a Placido Domingo Classics Fesztivál társalapítója és társigazgatója hangsúlyozta, hogy a tenor számára nagyon fontos a családi összetartás és a hit. A nagyszabású koncertre több ezer nézőt várnak az újonnan megnyíló stadionba, és külön vonatjárat indul Kecske­métről és Budapestről is.

A világhírű művészt azonban a napokban nyolc nő is szexuális zaklatással vádolta

Az AP amerikai hírügynökség kedden adott hírt arról, hogy nyolc énekesnő és egy balerina szexuális zaklatással vádolta meg Domingót, aki 2003 óta a Los Angeles-i operaház főigazgatója, korábban pedig művészeti tanácsadója is volt. A riport szerint Domingo évtizedeken keresztül visszaélt beosztásával és a művésznőket szexuális viszonyra kényszerítette.

Aki erre nem mutatkozott hajlandónak, annak állítólag csupán jelentéktelenebb szerepeket osztott, vagy el is vette tőlük a szerepeket. Az amerikai újságíróknak az ügyről beszámoló és névtelenséget kérő művészek elmondták: az esetek jó része még az 1980-as években történt.

Plácido Domingo rendkívül zavarba ejtőnek és pontatlanul megfogalmazottnak nevezte a vádakat.

Hozzáfűzte: “mindig azt hittem, hogy valamennyi kapcsolatom és viszonyom egyetértésen alapult”.

A San Franciscó-i opera kedden lemondta a szexuális zaklatással vádolt Plácido Domingo október elejére tervezett koncertjét. A Los Angeles-i opera bejelentette, hogy külső tanácsadókat kér fel a sztár elleni vádak kivizsgálására. Kedden egyébként a Philadelphiai Zenekar is visszavonta Domingo meghívását az évadnyitó koncertre.

A Délmagyarország kedden még címlapján hirdette Domingo szegedi fellépését, ám kérdés, hogy a sztár egyáltalán eljön-e Magyarországra.

Persze amerikai mintára maga a meghívó a Szeged-Csanádi Egyházmegye is lemondhatja Dominó fellépését a megfogalmazott vádak tükrében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük