Mint tudjuk, Szegeden nem a városnak lesz stadionja, hanem Kis-Rigó László püspöknek, aki futballszenvedélyére kapott 20 milliárd forintot Orbán Viktortól.

De, ha már a Szeged-Csanádi Egyházmegye futballszentélyt épít az Úr dicsőségére nem nevezhették el azt holmi Arénának, a keresztségben a böcsületes Szent Gellért Fórum elnevezést kapta.

- Hirdetés -

Egyházi méltóságokról, leginkább szentekről világszerte leginkább kórházakat szoktak elnevezni,

magyar kuriózumként nálunk egy stadionra kerül fel Szent Gellért neve. Az első magyarországi egyházi sportcentrumot természetesen nagy csinnadrattával kívánják megnyitni.

Kis-Rigó már régóta gründol egy focicsapatot,

ám a Szeged-Csanád Grosics Akadémia eddig kénytelen volt Gyulán játszani. A szegedi Szent Gellért Fórumot augusztus 28-án szentelik játékra alkalmas stadionná, csakhogy légy került a levesbe.

Egy hete Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök még büszkén mesélte az M1-en, hogy

“a stadiont, rendezvényközpontot, szabadtéri színpadot és sportpályákat is magában foglaló Szent Gellért Fórum Plácido Domingo világhírű operaénekes koncertjével nyílik meg augusztus 28-án.”

Magonyi Andreas Zsolt, a Placido Domingo Classics Fesztivál társalapítója és társigazgatója hangsúlyozta, hogy a tenor számára nagyon fontos a családi összetartás és a hit. A nagyszabású koncertre több ezer nézőt várnak az újonnan megnyíló stadionba, és külön vonatjárat indul Kecske­métről és Budapestről is.

A világhírű művészt azonban a napokban nyolc nő is szexuális zaklatással vádolta

Az AP amerikai hírügynökség kedden adott hírt arról, hogy nyolc énekesnő és egy balerina szexuális zaklatással vádolta meg Domingót, aki 2003 óta a Los Angeles-i operaház főigazgatója, korábban pedig művészeti tanácsadója is volt. A riport szerint Domingo évtizedeken keresztül visszaélt beosztásával és a művésznőket szexuális viszonyra kényszerítette.

Aki erre nem mutatkozott hajlandónak, annak állítólag csupán jelentéktelenebb szerepeket osztott, vagy el is vette tőlük a szerepeket. Az amerikai újságíróknak az ügyről beszámoló és névtelenséget kérő művészek elmondták: az esetek jó része még az 1980-as években történt.

Plácido Domingo rendkívül zavarba ejtőnek és pontatlanul megfogalmazottnak nevezte a vádakat.

Hozzáfűzte: “mindig azt hittem, hogy valamennyi kapcsolatom és viszonyom egyetértésen alapult”.

A San Franciscó-i opera kedden lemondta a szexuális zaklatással vádolt Plácido Domingo október elejére tervezett koncertjét. A Los Angeles-i opera bejelentette, hogy külső tanácsadókat kér fel a sztár elleni vádak kivizsgálására. Kedden egyébként a Philadelphiai Zenekar is visszavonta Domingo meghívását az évadnyitó koncertre.

A Délmagyarország kedden még címlapján hirdette Domingo szegedi fellépését, ám kérdés, hogy a sztár egyáltalán eljön-e Magyarországra.

Persze amerikai mintára maga a meghívó a Szeged-Csanádi Egyházmegye is lemondhatja Dominó fellépését a megfogalmazott vádak tükrében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét