Kis szombat esti Bakondizás – Rettegj magyar!

Orbán Viktor rettegtetésügyi biztosa Bakondi György a békés szombat este csendjében megint elmigránsozta magát. A jó megbízott szokásához híven eggyel ismét emelte a tétet, úgy tűnik, főnöke és ő már Soroson is túl lát.

Kikről beszél Bakondi?

A köztévé munkatársainak egyike (alá)kérdésére, aki Röszke ügyben fejtette ki félelmét  Bakondi úr úgy válaszolt, hogy már nem csak tájékoztató füzetek és mobilalkalmazások segítik a határsértőket, egyre magasabb szintű támogatás állhat mögöttük

– mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában. Azt nem akarta, vagy nem tudta ki fejteni, kik lehetnek azok a bizonyos magasabb szintű támogatók, így ez ismét csak egy üres lózung maradt.

Bakondi György szerint jelentős szervezettséget és irányítást feltételez, hogy a migránsok nagy csoportjai hirtelen letértek a balkáni migrációs útvonalról, és jó helyismerettel, új módszerekkel, a leginkább támadható szakaszokon próbálták meg átlépni a magyar határt. Az év eleje óta már 3800-an akartak így bejutni az országba. Üdvözölte ugyanakkor, hogy a határvédelem kivédte a korábbinál lényegesen nagyobb nyomást, és a szerb hatóságokat is információkkal tudta segíteni. Kiemelte emellett a jogi határzár szerepét. Véleménye szerint visszatartó erőt jelent, hogy az elfogott határsértők szinte azonnal bíróság elé kerülnek, és akár napokon belül ítélkezik felettük a magyar bíróság. Bántalmazásra viszont – mint hangsúlyozta – soha nem került sor, az erről szóló híreket lejárató kampánynak minősítette.

Újkori magyar átkozódás: védjen meg téged a Bakondi

Visszatérve Röszkéhez:

“Szükséghelyzetben a fegyveres biztonsági őrség a szabályoknak megfelelően figyelmeztető lövéseket adott le, és szinte azonnal megjött az erősítés, a visszavonuló migránsok így nem is kerültek a kiérkező rendőrök közelébe”

– közölte a főtanácsadó.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük