Paranormális: Kísértetjárta lakótelep Budapesten

Aki követi ezt a rovatot, az tudhatja, hogy a világon, és azon belül a Magyarországon is számtalan paranormális helyszín található. Ezek általában ódon kastélyok, bús kripták, rémisztő pincerendszerek szoktak lenni, arra viszont szerintem senki sem számított, hogy egy egész lakótelep is kísértetjárta lehet már az építkezés kezdetétől.

Lakások a temető helyén

Pedig, bármennyire is meglepő, hiszen egy ilyen lakótelep túlságosan modern helyszínnek tűnhet, így van. Ez a lakótelep pedig nem más, mint a Pozsonyi utcai lakótelep, amely a negyedik kerületben található.
Miután a korábban önálló iparvárosként létező Újpestet Budapesthez csatolták, megszüntették az itt lévő Magdolnavárosi sírkert nevű temetőt, és a 70-es évek elején lakótelepet húztak fel a helyére. Ezen a telepen több, mint 17000 lakás kapott helyet.
Bár a sírokat elszállították, a környéken élők és az ide látogatók időnként mégis paranormális jelenségeket vélnek felfedezni, nem csak az utcákon, de a lakásokban is.
Már az építkezés alatt is számoltak be munkások meghibásodott gépekről, furcsa hangokról, és más hasonlóan ijesztő esetről. Az igazi furcsaságok azonban az első beköltözéseket követően kezdtek kibontakozni.

Grasszáló szellemek?

A lakók elmondása szerint leginkább az elektromos berendezések voltak azok, amik nem működtek megfelelően. A semmire ki-be kapcsolódó tv készülék, villanyégők, mosógépek és hasonló háztartási gépek sem fordultak elő ritkán. Ilyenekről a mai napig érkeznek bejelentések, ezért a helyet elkezdték szellemtelepként emlegetni.
A ritkább és egyben rémisztőbb esetek közé tartozik viszont, mikor egy éppen a kutyájukat sétáltató pár arra lett figyelmes, hogy egy három tagú család pizsamában, az éjszaka közepén teljes erővel kiront az egyik lépcsőházból. Az apa sietve taxit hívott, majd, mikor az megérkezett, mindhárman beszálltak, és elszáguldtak.
Később kiderült, hogy egy rokonuknál töltötték az éjszakát. Másnap, visszatértek, összepakolták a legértékesebb, és legszemélyesebb tárgyaikat, majd haladéktalanul el is költöztek.
Azt, hogy mit láthattak ott bent, akkor éjjel, sajnos nem tudjuk, mert egyikük sem hozta nyilvánosságra. Az viszont biztos, hogy nagyon szörnyűnek kellett lennie, ha képes volt ilyen hirtelen elüldözni egy egész családot.

Az elátkozott 10. emelet

Egy másik alkalommal a telep egyik házában le kellett zárni a teljes 10. emeletet, mert a korábban ott lakók a rengeteg paranormális eset miatt, (melyeket szintén nem hozott senki részletesen nyilvánosságra,) túl veszélyesnek gondolták, így lakhatatlannak mondták.
A kiérkező parajelenség kutatók nem tudták megszüntetni sem az egész emeleten terjengő borzalmas dögszagot, sem a különböző paranormális jelenségeket.
Arról, hogy az emelet azóta lakható-e, sajnos nincs információm, így valószínűleg örökre rejtély marad.
Budapesten egyébként több lakótelep is temetőkre épült.
Lehet, hogy a talpunk alatt már réges-rég kihantolt, üres sírok találhatók, melyek nyughatatlan lelkeket hagytak hátra?

kísértetjárta

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük