Sorting by

×

A kisgömböc neve: Rákay Philip – Érdemes minden fillérért lehajolni, még ha reccsen is a derék

Rákay Philip a kormány-propagandagépezet shous chefje, aki Bayer Zsolt vezető chef után első az egyenlők között a gyűlölet konyhán, mostanság szinte minden fillért igyekszik maga alá söpörni. Rezzenéstelen arccal pályázik, ahol csak lehet és láss csodát: lépten-nyomon nyer. Még szerencse ilyen jó a cége, mert másként nem lehet, ugye?

Hogy is van ez?

Norton Consulting a kormány gazdaságvédelmi akcióterve keretében a vállalkozásoknak meghirdetett Széchenyi kártya programos krízishitelt vett igénybe (több ezer céghez hasonlóan), amihez – a 2021. május 31-ei támogatási döntést követően – az Innovációs és Technológiai Minisztérium 5,88 millió forintos díjtámogatást nyújt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 90 milliós kezességvállalása mellett – derül ki az EU-ban engedélyezett, magyar állami támogatások adatbázisából.

Hogy a tavaly és jelenleg is két főt foglalkoztató tanácsadócég mire vett fel 100 milliós Széchenyi kártyás – számla-, likviditási vagy beruházási – hitelt egy pénzintézetnél a Garantiqa 90 százalékos kezességvállalásával, két vagy több évre, nem derül ki a támogatási adatokból, Rákay Philip a céges e-mail-címére februárban küldött kérdéseinkre pedig egyelőre nem válaszolt.

A Norton Consultingnak 2020 végén, az utolsó elérhető éves mérlege szerint nem volt hosszú lejáratú kötelezettsége, csak 70 milliós rövid lejáratú, azaz egy évet meg nem haladó kötelezettsége.

A fő tevékenységként üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadással foglalkozó cég 1,087 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta a 2020-as üzleti évet. Mérlegében a tárgyi eszközöket (ami lehet ingatlan, jármű, berendezés) 280 millió, a befektetett pénzügyi eszközöket (ami lehet céges részesedés, tartós kölcsön, értékpapírok) 178 millió forinton tartották nyilván az év végén. A vállalkozás rendelkezésére álló pénzeszköz (készpénzben, bankbetétben) 313 millió forint volt, és 309 millió forint követelése is fennállt másokkal – köztük kapcsolt vállalkozással – szemben az év végén.

Napi.hu

Kapcsolódó

Rákay

átver

Egy hozzászólás itt: “A kisgömböc neve: Rákay Philip – Érdemes minden fillérért lehajolni, még ha reccsen is a derék

  • 2022.03.30 - 12:06
    Közvetlen hivatkozás

    Rákai Kálmán,mint a fidesz shous séfje…Jót nevettem. Ugyanis Rákai és Bayer csak az orbán által jóltartott láncos kutyák, akik a gazdi parancsára pitiznek,ugatnak, őrzik a portát,még tán pacsit is adnak a szabadszemmel jól látható juti-falatért. “Jó pénzért szopok,nyalok,gombot varrok.” (by Hofi”

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.