Már a fideszes „kishalakat” is odadobják koncnak, a regnáló „cápái” közben vígan gazdagodnak tovább!

20-30 millió, azt gondolja, hogy “potom összeg”? Pedig, ha megszorozza a többezer kicsi falu számával, akkor már tetemes mennyiségű közpénzre rúg a végeredmény. Egyébként ez az összeg -amikért a „kishalak” felelősek- sokkal elképzelhetőbb mennyiség, mint a milliárdok a rengeteg nullájukkal. Az megfoghatatlan, ez mindannyiunknak “emberközeli”. Hadházy képviselő nem először számol be “piacépítés” címszó alatt kis településeknek kiutalt milliók kétes elköltéséről.

Heves megyei polgármestereket gyanúsítanak, mert Boldog István módszerét másolhatták

Három polgármestert gyanúsítottként, hatot pedig tanúként hallgattak ki Heves megye 3. számú választókerületében

– derült ki Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákos független képviselő kérdésére adott válaszából.

Hadházy – aki annak idején a feljelentést tette – a Blikknek azt mondta,

ebben a választókerületben szinte egy az egyben a most már vesztegetéssel vádolt fideszes képviselő, Boldog István Jász-Nagykun-Szolnok megyei választókerületében tapasztalt módszereket alkalmazhatták a szereplők.

Elmondása szerint itt is a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programokkal (TOP) kapcsolatos pályázatokkal éltek vissza, mégpedig oly módon, hogy valamennyi településnél ugyanaz az egy-két cég csinálhatta a beruházásokat, jelentősen felülárazva, és Boldog választókerületéhez hasonlóan itt is megmondhatták a településvezetőknek, hogy melyik céggel kell szerződni, ha nyerni akarnak a pályázaton.

A most érintett választókerületben a helyi piacok kialakítására mentek rá,

amelyek gombamódon szaporodtak is a kistelepüléseken, de ez a legjobb esetben is azt jelentette, hogy lebetonoztak egy placcot, odatettek pár asztalt, majd körbekerítették több tízmillió forintért, függetlenül attól, volt-e rá valós igény.

Több mint 300 millió forint ment el a piacterek létrehozására kilenc településen.

Az ügyészség a lapnak a nyomozás érdekeire való tekintettel nem árulta el, hogy kiket gyanúsítottak meg, csak annyit mondtak, hogy

több ügyben is zajlik eljárás.

Az EU csalás elleni hivatala, az OLAF júliusban hat Heves megyei település TOP-os pályázataival kapcsolatosan vizsgálatot indítottak

  • Kiskörén,
  • Boldogon,
  • Ludason,
  • Tarnamérán,
  • Tarnaörsön
  • Boconádon

megvalósult projekteket világítják át.

Hadházy szerint a visszaélések mögött a térség parlamenti képviselője, Szabó Zsolt állhat, aki Boldog Istvánnál is több településen és még kevésbé leplezetten működtette a pályázati pénzek lenyúlására kitalált módszerét.

Egy példa a szemléltetés okán….

A Heves megyei Atkáron, ahol cirka 1.700-an laknak 26.000.000.- közforintból egy “10 négyzetméteres budit, három lemezzel lefedett asztalt és 150 négyzetméter lebetonozott placcot” sikerült létrehozni, amit piacnak hívnak – írta Hadházy Ákos független képviselő közösségi oldalán.

Azt mondja, “kis pénz”? Mihez képest?

“Az csak hab a tortán, hogy az a helyi lakos, aki a képeket küldte, még soha nem látott ott árust, a – ki tudja, mi célt szolgáló kerítés –, mindig zárva van szerinte. Atkár amúgy annak a Szabó Zsolt fideszes képviselőnek a körzetében van, akinek a milliárdos titkos offshore számlája ügyében nyomozás folyik. A körzetben ugyanúgy bundázták meg a falvak közbeszerzéseit, mint Boldog István választókerületében.

Az egyértelmű tények miatt nyomozást is rendeltek el.

Az más kérdés, hogy ha nem lesz egyetlen tisztességes és bátor polgármester sem, aki Szabóra valljon, akkor az egyértelmű bizonyítékok ellenére is lehet, hogy csak a belize-i számla miatt állhat bíróság elé.

Legalábbis amíg Pintér vezeti a rendőrséget, Polt pedig az ügyészséget.

26 millió nem tűnik jelentős összegnek, de az országban rengeteg kis település van, ahol hasonló disznóságok zajlanak

Ez pedig nem csak amiatt baj, mert a sok “kis” pénzből nagy összeg kerekedik ki, hanem mert a Fidesz nem kis részben a megzsarolt, vagy csak simán cinkos vagy társtettes polgármestereknek köszönheti a hatalmát.”

 

kishal

One thought on “Már a fideszes „kishalakat” is odadobják koncnak, a regnáló „cápái” közben vígan gazdagodnak tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük