Kisiklott egy vonat Budapesten, lassan véget ér az óriási a káosz – A BKK 17 óráig fogadja el a vasúti bérleteket

Rákosrendezőnél, az egyik váltónál egy forgóvázzal kisiklott egy Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es jelzésű vonat. A FLIRT motorvonaton mintegy 150 utas tartózkodott, senki sem sérült meg.

Giga káosz

Az utasokat a Katasztrófavédelem segítségével szállítják le a vonatról. A siklás okait a hatóságok vizsgálják.
A kisiklott vonat elzárja a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között; Rákospalota-Újpest -Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között pedig csak egy vágányon haladhat a forgalom a vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt. Emiatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon 30-60 perces, esetenként ennél hosszabb menetidőkre számíthatnak az utasok. Adja hírül közösségi oldalán a MÁVINFORM

A három vonalon módosult a közlekedési rend is:

– Rákosrendező és Angyalföld állomások között pótlóbuszok közlekednek. Rákosrendezőnél a Szegedi út, teljes csapórudas sorompó melletti ideiglenes buszmegállóban állnak meg; Angyalföldön az állomás előtti téren.
az esztergomi vonatok Angyalföld állomásig közlekednek és onnét indulnak Esztergom felé;
– a veresegyházi vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak Vác felé;
– a váci elővárosi járatok Rákospalota-Újpest és Vác között közlekednek;
– a szobi vonal utasai az EuroCity vonatokkal és a Z70-es, szobi zónázóvonatokkal utazhatnak a teljes vonalon, ezek minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az EuroCity-k felármentesen vehetők igénybe;

A BKK elfogadja a vasúti bérleteket az M3-as metrón a Nyugati és Újpest-városkapu között, valamint a 14-es villamos teljes vonalán.

 Megindult Rákosrendezőn keresztül a vasúti forgalom kedden délután 4 órakor, miután elvontatták a helyszínről a kisiklott szerelvényt – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

A BKK 17 óráig fogadja el a vasúti bérleteket

A közlemény szerint, a vontatás, a helyszíni vizsgálat befejezése és a váltók, vágányok helyreállítása után megindult a forgalom az érintett szakaszon, így Rákosrendezőn át már a Nyugati pályaudvar, Rákospalota-Újpest és Angyalföld felé is korlátozás nélkül, biztonságosan közlekedhetnek a vonatok.
A Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon délután még 20-30 perccel hosszabb a menetidő, de késő este helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés.
Kitért arra, hogy a Budapesti Közlekedési Központ 17 óráig fogadja el a vasúti bérleteket a 14-es villamoson és az M3 metró Nyugati és Újpest-városkapu közötti szakaszán. Az EuroCity vonatokat is 17 óráig lehet felármentesen igénybe venni – tette hozzá.
A közlemény szerint a helyszíni vizsgálat előzetes megállapításai alapján a kisiklást feltehetően az egyik váltó síntörés miatti meghibásodása okozta.
A közlemény felidézi, hogy a kisiklott szerelvény elzárta a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között; Rákospalota-Újpest, illetve Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között délelőtt pedig csak egy vágányon haladhatott a forgalom.
Emiatt a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon jelentős, 30-60 perces késések alakultak ki.
A Budapest-Esztergom vonal Rákosrendező és Angyalföld közötti részén pótlóbusz szállította az utasokat – ismertette a szóvivő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük