Kismamaoltás-káosz a "jobbanteljesítés" jegyében - Városi Kurír

Sorting by

×

Kismamaoltás-káosz a “jobbanteljesítés” jegyében

Nem gyakran írok bármiről itt, de a mai kismamaoltás-káoszt nem tudom szó nélkül hagyni. Aki a lentiek elolvasása után úgy gondolja, hogy Mo-n még felelős és kompetens kormányzás folyik, várom a jelentkezését… – olvasható egy nyilvános Facebook-posztban.

Hirdetés

Minden nagyon szép, minden nagyon jó…..

  • “március eleje: nyilvánvalóvá válik, hogy a COVID a várandós nőkre kiemelt kockázattal jár, 20+ kismama fekszik intenzíven, szüléseket kell megindítani hogy a súlyos állapotú kismama favipiravir kezelést kaphasson (1)
  • márc.22: Müller Cecília és Merkely Béla belebegteti, hogy legyenek oltva a kismamák a súlyos helyzet miatt (2)
  • márc.26 reggel: Orbán arra kéri a kismamákat, hogy regisztráljanak oltásra (3)
  • márc.26 délután: “Regisztráció után beolthatók a várandósok is, minden esetben háziorvossal vagy nőgyógyásszal történő teljeskörű konzultciót követően történhet meg a várandósok oltása” – Müller Cecília (4)
  • márc.26 este: “A várandósokat a háziorvosok és a nőgyógyászok utalhatják be az oltópontokra, a Semmelweis Egyetem szombattól extra oltópontot alakít ki számukra, ahol dr. Merkely Béla rektor utasítása szerint soron kívül kapják meg a vakcinát.” – SOTE (5)
  • márc.27 (szombat) reggel: eszeveszett telefonálás indul itthon, hogy hogyan lehetne a leggyorsabban élni a lehetőséggel,

ugyanis a fenti rémhírek 2-3 hete teljes stressz és aggodalom alatt tartják a családot:

 • saját és más ismerős háziorvosok: nem kaptak tájékoztatást, tanácstalanok, nem tudnak beutalót adni és küldeni, ugyanis kizárólag az aheti NEAK-tól megkapott lista alapján utalhatnak be és olthatnak
 • nőgyógyász: hiába magán, nem elérhető, ugyanis szombat van
 • háziorvosi ügyelet: ilyet ők nem intézhetnek csak háziorvos, nem tudnak semmilyen papírt adni vagy segíteni
 • SOTE szülészet: csak a házorvos vagy nőgyógyász által küldött kismamákat olthatják, ne próbálkozzunk személyesen náluk. Ez megerősíti az alábbi FB poszt:  (mostanáig azt válaszolja a SOTE FB az érdeklődőknek, hogy csak háziorvosi/nőgyógyászati beutalóval lehet jönni oltásra)

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • Visszajelzés: A Magyr Orvosok szakszervezete a MOSZ is beszólt Orbán Viktornak - Városi Kurír

 • 2021.03.28 - 08:09
  Közvetlen hivatkozás

  Hogy Magyarországon felelős és kompetens kormányzás?! Ugyanmár! Azért csodákat nem kéne várni. Ezt a kormányt nem úgy szedte össze orbán, hogy legyen köztük valamihez értő ember, itt a lényeg a kellemesen érdes nyelv, és a bólogatni tudás volt a lényeg. Lásd, nincs egészségügyi miniszter, aki kompetens lenne ebben a dologban, mert Kásler, – lássuk be, – csak káoszt csinált. Nem véletlen, hogy Pintér Sándor felügyeli az egészségügyet, a gond, hogy ő sem ért hozzá. Ez egy káosz-kormány káosz-egészségügye, és most mást nem tehetünk, mint imádkozunk, hogy túléljünk. A kismamákat őszintén sajnálom, de a rengeteg halott, a megbetegedett emberek, a lélegeztetőgépen lévők, nem ad okot egy szikrányi optimizmusra sem. Már az egészségügy is tele van pártkatonákkal, orvosokkal, akiket a fidesz kilóra vett meg, és akik nem a valóságot mondják, hanem amit a fényességes hallani akár. Rosszkor születtünk rossz helyre. A hülye gólya vihetett volna egy kicsit arrébb, nyugatabbra

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.