Kisnyugdíjas gondolkozik

Olvasom a híreket itthonról és külföldről egyaránt. Érdekel még mi is folyik körülöttem. Napok óta tele van minden média ki így ki úgy de kizárólag a Gruszevszki üggyel foglalkoznak! Értem én egy köztörvényes bűnöző megszöktetéséhez és bújtatásához a magyar kormány segítséget adott.

Még ha a volt macedón miniszterelnökről van is szó kiveri a biztosítékot

itthon is és külföldön is hiszen egy elítéltről beszélünk. Mi volt előtte lényegtelen. Bűnt követett el, börtönbüntetés járt érte le kéne töltenie. De mire is jó ez a hatalmas média visszhang szerintem. Normális világban ezt az érintett országok rendőrségeinek és igazságszolgáltatási szerveinek kéne intéznie, kivizsgálnia és az Interpol-n keresztül visszajuttatni oda ahonnan megszökött.

Nekik kéne egymás között lerendezni a bűnöző elfogását és átadását. Közben megszakítani a kapcsolatokat azzal az országgal akiknek vezetői gyanúsíthatóak a bűncselekményben való aktív részvétellel. Azt hiszem így lenne normális. Még akkor is ha ezzel hazánkat mélyen és jogosan elítélnék és sok joghátrány érne vagy ér is majd bennünket. Pedig nem az országot hanem annak vezetőit kéne, hogy mindezért elítéljék!

A szégyen viszont általánosítva minket magyarokat bélyegez majd meg.

De ugye nálunk semmi nem működik normálisan sajnos. Közben folyik a Parlamentben egy csomó új törvény és jogszabály elfogadása. Erre senki sem figyel. Pedig 2019. január 1-e itt van a nyakunkon. Onnantól lépnek életbe ezek a törvények. Lesznek itt kérem szépen új adószabályok, megvonják a Cafetériát vagy úgy megadóztatják, hogy vállalkozás legyen a talpán aki kitudja gazdálkodni. Kik járnak rosszul hát természetesen a dolgozok.

El kéne kezdeni a bértárgyalásokat is.

Hiszen az infláció minden tagadás ellenére elszállt. Ezt nem csak mi nyugdíjasok érezzük hanem a munkavállalók is. Tehát kéne tisztességes bér és tisztességes nyugdíj amiből meg lehetne élni. Nos egyik sincs. Ha ilyen jól meglódult a gazdaság akkor járna nyugdíj korrekció és plusz nyugdíj prémium is. Mi van helyette. Kérem szépen van helyette egy sor megszorítás. Nem így hívják de ez a lényeg.

A Fidesz leszavazta a lakhatással kapcsolatos törvényjavaslatnak még a megtárgyalását is. Viszont engedte az adós nyugdíjasok könnyebb kirablását. Mindenki mehet az utcára majd hiszen szabad kezet adtak hozzá. Megszüntették az összes addig adómentes juttatás adómentességét vagy teljesen el is törölték. Maradt egyedül a SZÉP kártya és uram bocsássál kaphat a dolgozó ingyen strand és sportlétesítményekben belépőt.

A SZÉP kártya sem az már mint volt.

Abból pont azokat az elemeket vették ki amit a legtöbb dolgozó igénybe tudott venni. Viszont meglódult a gazdaság ami a vártnál lényegesen jobb eredményeket produkált. Ennek örülnünk kéne viszont örömre még sincs okunk mert senki nem részesül ennek hasznából. Még a minimálnyugdíj összegét sem hajlandóak emelni pedig ehhez szabják a létező összes támogatást már ami megmarad. 10 éve 28500 forint ez a végtelenül alacsony és megalázó összeg. Hiába hazudják kevés embert érint nem igaz! Ehhez mérik az összes még adható szociális támogatást.

Elveszik a szórakozásodat is.

Megszűnik két kedvelt rádióadó is a Music FM és Sláger FM. Helyette jön a Vajna féle rádió. Kapsz viszont egyházi sport komplexumokat ne kérdezd az uniós pénzből miért is kell az egyházaknak bármit is építeni ami a sporthoz kapcsolódik. Nem tudom nem is értem.

Nem figyel senki a vámháborúk veszélyeire se pedig mi fogjuk megérezni legjobban. Jönnek az ünnepek. Nem tudom készülnek e már az emberek vagy az utolsó pillanatba fognak szembesülni mibe is fog ez idén kerülni.

Az élelmiszerárakról ugye napi szinte tudjuk emelkednek nem kicsit nagyon.

Már azt is tudjuk idén karácsonyfát sem tudunk – már aki tud – venni 3500 forint/m alatt. De nézzük a legkedvesebbeknek mit adhatunk a gyerekeinknek és az unokáinknak? Megjelentek a csoki mikulások, mikuláscsomagok, szaloncukrok.

Nézted az árakat? Kilóra megy a csoki mikulás ára talán nem tűnik fel mert darabra veszed és 1-10 dkg között vannak áruk 3776-8818 között mozog átlagban. Számold át! A legolcsóbb szaloncukor ára 3352 kg, de kapsz 21000 forintért kilóját is. Nem elírás. :( Láttad a játék árakat? Javasolom nézd meg időben!

Lassan nem lesz aki a rászorulóknak cipős dobozba csomagolt meglepetést adjon. Mi leszünk a tartós élelmiszert gyűjtők illetve rászorulók országa. Tavaly 275 milliárd forintot küldtek haza a külföldön dolgozó magyarok a családtagjaiknak. Ha nem küldték volna nem tudom mennyien esnek át azon a lyukas szociális hálón.

Egy valamit viszont tudok

ez a macedón ügy nem csak árt az országnak de eltereli a figyelmet az itthoni gondokról amiket nem old meg senki. Tessék szíves megmondani jól van ez így? Ismét szégyen magyarnak lenni a világban.

Rosta Ágnes

Premizált kisnyugdíjas levele a kormánynak – ez ám a “Kész átverés”!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük