Kisnyugdíjas kitálal: tudom én, azzal kéne kezdeni „tisztelt” meg „miniszterelnök” stb. Na Tőlem ilyet ne várjon. Én Önt nem tudom tisztelni!

Nem kértem, hogy írjon ismét az állampénzén pláne elsőbbséggel, de ha már írt, akkor muszáj válaszolnom mert egy mondata sem igaz. Azt írja, hogy sikerült megfékezni a vírust. A Népsporton kívül olvas Ön bármilyen újságot? Néz TV-t? Vagy a tanácsadói nem mondták Önnek, hogy berobbant a 4. hullám itthon? – kisnyugdíjasunk nem kertel!

Na akkor tájékoztatom a szomorú hírekről….

A mai nap 6268 fő új fertőzőtett találtak, 107 honfitársunk elhunyt. Összesen eddig 31101 beteg halt meg Magyarországon. Jelenleg 349 fő van lélegeztetőgépen. 1 hét alatt 55 % nőtt a új betegek száma és 71 %-l a kórházban kezeltek illetve a lélegeztetőgépen lévőké.

Magyarország gócpont lett!

A magyar egészségügyben dolgozók pedig halál fáradtan küzdenek értünk! Hála és tisztelet nekik!

Maguknak fontosabb volt minden: foci EB, Vadászati Világkiállítás, pápa-látogatás, Békemenet, ahova jöhetett mindenki, aki hajlandó volt a mi pénzünkön idejönni / miért is ne jöttek volna, utaztatták őket, vendégül látták sőt még kis költőpénzt is kaptak ahogyan olvastuk /.

Ön azt mondta senkit nem hagynak az útszélén. Mindenkit megmentenek!

Hát tájékoztatom akik az útszélén álltak azokat belelökték

Bizonyítottan 31.101 embert pedig nem tudtak megmenteni, mert nem azt tették, amit javasoltak maguknak, hanem mentek a buta fejük után. Más országok teszteltek, követték a WHO útmutatásait, ingyen teszteket adtak és adnak. S főleg nem félretájékoztatnak, hanem igazat mondanak az állampolgáraiknak.

Biztosítják a védekezéshez szükséges eszközöket ingyen! Mi vesszük – már ha van miből.

Írja, hogy a gazdasági növekedésnek hála kapunk nyugdíjprémiumot amit a baloldali kormány elvett Tőlünk. Olvassa már vissza a Parlament jegyzőkönyvében, hogy nem elvette a Bajnai kormány hanem a világgazdasági válság miatt a kifizetését felfüggesztette! Micsoda különbség!

Sőt akkor született meg a nyugdíjprémiumról szóló rendelet is, amit Ön és a Fidesz anno nem szavazott meg!

Most meg villog vele, hogy adja. Kötelessége adni, nem magának, hanem az államnak mert törvény van rá! A Bajnai-kormány rögzítette anno a 80.000 forintos plafont tehát ezt sem maguk találták ki.

Írja, hogy dolgoznak a 13. havi nyugdíj visszaépítésén

Mellesleg megjegyzem Ön 13, sőt 14. havi nyugdíjat is ígért 12 évvel ezelőtt.

Azt is az a gaz baloldal találta ki. Azóta nem dolgoztak rajta? Olyan nehéz munka ez? Persze értem én, hogy a választások előtt jól hangzik mindez.

Csak tudja, mi nyugdíjasok vagyunk ugyan, de nem feledékenyek, írhatnám nem hülyék,  mert annak néznek bennünket.

Nem felejtünk!

Nem felejtjük az inflációt követő nyugdíjemeléseiket sem, sőt a 12 éve alultervezett év elejei emeléseket sem, amiből mi néha novemberben kaphattunk valami kis kiegészítést. Mert egész évben előlegeztünk az államnak.

Tudja milyen megalázó 0,6 % vagy 1,2 % ? Annyira szeretném látni, hogy a maguk tiszteletdíját is évenként ennyivel emelgetnék.

Az infláció még csak most lő ki. Ezt biztosan érti mert a fociba és a háborúban is használatos szó….

Önnel csak ilyen nyelven lehet beszélni, ezek eljutnak Önhöz, ezt érti. Azt viszont, hogy mit jelent a 3 naponkénti benzin- és gázolaj árának emelése, azt tuti nem fogja fel. Az Önök élelmezését a Gundel után most a Magyar Honvédség sztárséfjei főzik a mi pénzünkön. Így el sem tudja képzelni, miként gyűrűzik be az élelmiszerárakba a szállítás költsége. Nem taglalom, mi miért lett drágább az elmúlt hónapokban és még mi vár ránk, csak tudatni szeretném, hogy amit idén kapunk, abból nem tudunk majd egy szép karácsonyt sem megülni. Mert ajándékra nem fog telni belőle, de karácsonyfára, sőt szaloncukorra sem.

Kifizetjük a rezsicsökkentet rezsit és annyi élelmiszert amit meg tudunk venni no és a gyógyszereinket. Vitaminról pedig már nem is álmodunk.

Velem nem kötött megállapodást, de mint megkérdeztem a szomszéd asszonyaimat, velük sem, így hiába ígéri, hogy segíti a mindennapi életünket, egy szavát sem hisszük már el.

Végezetül imádkozzon, hogy Ön és az Önhöz közelállók ne kapják el a vírust mert az oltás -mint már tudjuk- nem véd meg a fertőzéstől, esetleg szerencsés esetben enyhébb lefolyású lesz. Hordjon maszkot, bár mint tudjuk, az sem véd igazán.

De tudja mire lesz jó Önnek: talán kevesebben ismerik fel.

Annak meg az lesz az előnye, hogy akkor talán ha közelebb megy az emberekhez, meg fogja hallani Őket. Higgye el, az tanulságos lesz, mert mi megmondjuk az igazat a szemébe!

Kapcsolódó

 

Kisnyugdíjas kitálal: tudom én, azzal kéne kezdeni "tisztelt" meg "miniszterelnök" stb. Na Tőlem ilyet ne várjon. Én Önt nem tudom tisztelni!

4 thoughts on “Kisnyugdíjas kitálal: tudom én, azzal kéne kezdeni „tisztelt” meg „miniszterelnök” stb. Na Tőlem ilyet ne várjon. Én Önt nem tudom tisztelni!

  • Nem tudom ki a hölgy, egyáltalán ki írta, de minden sora igaz!! ezt is terjeszteni kne!

  • Ott a nevem kedves Valéria! Nem vagyok újságíró csak egy tényleges kisnyugdíjas. Csak igazat lenne szabad írni.

  • Hölgyem! Minden szava igaz. Köözé is teszem!

  • Kedves Ágnes!Minden szava igaz,de sajnos akinek címezte nem fogja elolvasni főleg nem fogja megérteni!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük