Képviselőink, Ti ,ott a Parlamentben ! Sokat gondolkoztam már azon, hogy ha valakit az a megtiszteltetés ér, hogy képviselővé választják akkor módosul-e a tudata, hite, becsülete.

Szerintem biztosan!

Nincs ugye információm arról, hogy bárki is visszautasította volna ezt a méltatlan fizetésemelést, amit Önöknek egyedül van módjuk megszavazni saját részükre. Mi, egyszerű kis magyar lakosok, dolgozók vagy éppen nyugdíjasok is szívesen élnénk ezzel a joggal. A “mezei” képviselői fizetések márciustól 100 ezer forinttal emelkednek! A többi pénzről most említést sem teszek.

Elgondolkoztak már azon, hogy mennyi is a minimálbér, a minimálnyugdíj, mennyivel is emelték a munkáltatók a dolgozóik bérét, vagy éppen a kormány mennyivel a nyugdíjakat? Hány embernek nincs havonta ebben a kis országban havonta 100 ezer forint jövedelme, nyugdíja?

Ha egy csepp tisztesség lenne Önökben,

akkor nem szavazzák meg a javadalmazásukat! Ebben az országban most harcolnak sokan a béremelésükért! 10-18 % -s kevés bért kérnek ami a mai árak mellett semmi. Van ahol szakszervezeti támogatással, van ahol csak szélmalomharccal küzdenek egy tisztességesebb bérért. A nyugdíjasoknak viszont esélyük sincs harcolni.

Minket simán valami Önök által kitalált rendszer szerint aláznak porig évek óta. Idén 2,7 %-t kaptunk. Ha a nagy nyugdíjakat nézem – mondjuk a 200 ezer forint felettieket – az akkor is havi 5400 forint, de a minimálnyugdíjas, akinek 28.500 forintja van az csak 570 forintot kap havonta. Minden emelkedik, hiába a KSH elferdített adat halmaza, bár már az agyonkozmetikázott tények is rendkívüli áremelkedést mutatnak, plusz ugye ott az infláció is és ha ehhez hozzászámoljuk még mennyi mindent vettek el egy-egy szavazatukkal akkor az ember csak fogja a fejét.

Tudta, hogy Magyarországon mindenkinek elintézte a kormány a fizuemelést?

Az év úgy kezdődött, hogy bérből élőktől elvették a cafeteriát,

az Erzsébet utalványokat, megszüntették a szociális támogatások szinte valamennyi lehetőségét vagy olyan feltételekhez kötötték amit szinte senki sem képes igénybe venni. Több munkáért ugyanannyi bért és kevesebb szabadságot szavaztak meg. Rányomták a kizsigerelt önkormányzatokra a segítségnyújtás lehetőségét úgy, hogy bevételük szinte alig van. Rengeteg gyógyszer, TB. és normatív illetve még itt – ott adható közgyógyellátását is elvették.

Ebben az országban ami kapható az a hitel. Na igen ehhez jövedelem és kellő butaság is kell, hogy valaki belemenjen. Ha a kényszer mégis ráviszi akkor nyögi a hatalmas kamatokat plusz költségeket. Persze, ha elég fiatal hozzá mert ugye van az az életkor amikor már hitelképes sem lehet az ember hiába is romlik el bármije megcsináltatni vagy újat vásárolni már nincs miből.

Olvasom az ellenzéki képviselők a tiszteletdíjukat jótékony célra ajánlják fel

Tessék mondani, kinek? Mari néninek, vagy Józsi bácsinak? Esetleg valami civil szervezetnek, vagy alapítványnak? Komolyan gondolták? Mert ha igen, akkor elvárnánk mi választók, hogy minden hónapban elszámoljanak vele. XY képviselő, vagy képviselő asszony ennek, vagy annak a részére átutalta ilyen olyan címszó alatt a tiszteletdíjának ennyi részét.

Érzik ugye, nem ez lenne a megoldás!

Akkor kérdezem, miért is nyomták meg azt a gombot? Kormánypárti képviselők Önök akik szépen saját zsebre dolgoznak van még képük kimenni a választóik közé? Nem szégyellik, hogy az ország jelentős részének nem fog idén sem jutni az asztalára se sonka, se kalács. Nem tudnak majd még pár darab tojást sem festeni. Jön a Húsvét, Pünkösd ennyi Önökben a felebaráti szeretet? Keresztényi hittel és becsülettel nem rendelkeznek abban az országban, amiben a keresztényi hitek mellett tették le a voksukat.

Szent János apostol második leveléből (2Jn 4–9) arra tanít minket, hogy milyen a valódi keresztény szeretet. Önök akár hívők akár nem fogalmuk sincs arról ez mit jelent. Önöket semmi más nem érdekli csak az egyéni gyarapodásuk! Őszintén sajnálom, hogy olyan megbízást kaptak, melyre méltatlanok!

Rosta Ágnes, nyugdíjas

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét