Kisnyugdíjasunk bilit borít: összefogásra képtelen országban élek!

Olvasom a híreket, nézem a TV-t és elgondolkozom. Tessék mondani, itt mindenki hiszékeny? Komolyan gondolják, hogy változik valami is és a Fidesz tényleg fél és meghátrál?

Feledékenység homálya borítja itt kérem

az emberek és sajnos az ellenzékiek tudatát is. 1 éve még reménykedtem. Akkor volt határozottság a rabszolgatörvény beterjesztése után. Ma már semmi sincs. Lesz szájzártörvény, lesz kulturális törvényjavaslatból törvény, mert senki ne reménykedjen abban, hogy nem szavazzák meg éjszaka. Majd jön a többi is, ami még nincs és amire talán nem is gondolunk, hogy lehet.

Mi nincs?

Hát kérem összefogás, az nincs! Amíg az nincs, addig itt semmi sem fog változni! Van persze felháborodás: pedagógusok, diákok, színészek és rendezők, bérért tüntetni képes kisebb csoportok között, de összefogásnak nyoma sincs. Néha kimegy az utcára pár ezer, jó esetben 10-20 ezer ember. Elmondják mi a baj és minden marad a régiben. Azt hiszik ezzel megtettek mindent! Aztán hazamegy mindenki megnyugodva: megtettem amit akartam.

Mit hagytatok?

  • Hagytátok a rokkantaktól elvenni a nyugdíjat és járadékossá minősíthették őket!
  • Hagytátok a rendvédelmiseket, rendőröket, tűzoltókat, művészeket, bányászokat, vegyipari dolgozókat, stb. megfosztani a korkedvezményes nyugdíjuktól és adózó járadékosokat csináltak belőlük.
  • Engedtétek a nyugdíjkassza lenyúlását, engedtétek a devizahiteleseket vergődni és bedőlni.
  • Engedtétek a hajléktalanokat elűzni és megfagyni!
  • Engeditek a nyugdíjasokat nyomorogni kb. 500 ezer embert!
  • Engeditek a kórházainkat leamortizálni, az ott dolgozókat kizsigerelni és közben szidni azért, amiért nem is Ők a felelősek.
  • Engeditek a törvények egyoldalú megváltoztatását visszamenőlegesen, ha valakiknek az úgy jó.
  • Engedtétek a Hazámat kirabolni! A földjeinket átjátszani. A munkahelyeket eladni, a munkásokat bérmunkássá silányítani! Mi idős, mozgásunkban korlátozott nyugdíjasok már nem tudunk semmit tenni, maximum elmondjuk, -már aki elmeri- hogy ennek nagyon nagy ára volt eddig is és lesz ezután is.

Ha majd nem a net-adóért megy ki 100 ezer ember az utcára

hanem összefognak és egymást segítve együtt tüntet a munkás és a művész, a pedagógus és a diák, a devizahiteles és a közmunkás, minden megalázott, becsapott, kisemmizett, akkor lesz változás. Addig mindenki sajnálja nagyon magát és a hasonló cipőben járókat. Ne gondoljon a másik ember szenvedésére és nélkülözésére, mert értelmetlen.

Mint ahogy ne beszéljünk parlamenti demokráciáról sem mert az sincs!

Itt kérem -mondjuk ki- Fidesz diktatúra van. Ne várjuk, hogy az EU segít, vagy bárki más, mert senkit nem érdekel, hogy megy ez az ország a lejtőn a mélybe. Még nem késő talán lépcsőt építeni, amin van felfelé út!

De ha most mindenki csak a Karácsonyra készül és ájtatos képpel hagyja embertársait éhezni, megfagyni, kizsigerelni, akkor 2020-ban már késő lesz lépni!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük