Sport

Kiss Péter Pál arany-, Varga Katalin bronzérmes a kajak-kenu pályán

Kiss Péter Pál

Kiss Péter Pál vasárnap ismét megvédte címét KL1-ben a müncheni multisport Eb keretében zajló para kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A 19 éves, paralimpiai és világbajnok magyar versenyző sorozatban harmadszor diadalmaskodott a kontinensviadalon, mögötte Suba Róbert a negyedik helyet szerezte meg.

“A világon a legjobb dolog nyerni egy ilyen versenyen. – mondta az MTI-nek a Budapesti Honvéd parakajakosa – Jó volt a reggelem, láttam, hogy végre nem az az ítéletidő fogad, mint tegnap, a hátszélnek is örültem. Vártam már a rajtot nagyon és éreztem, hogy jó pályát fogok menni.” 

A KL2-ben versenyző Varga Katalin – akárcsak a tavalyi paralimpián és a két héttel ezelőtti, kanadai vb-n – harmadik lett két brit riválisa mögött, míg a férfiak hasonló versenyében Rozbora András hetedikként zárt. 

Varga Katalin

“Nem vagyok topformában, sérüléssel kezdődött az évem, ehhez képest bronzérmet szereztem a vb-n és az Eb-n is, ezzel nagyon elégedett vagyok. Az elmúlt napokban kicsit elszúrtam a gyúróhoz járást és a karjaim azért erősen meg voltak halva a döntőben, picit talán jobb pályát vártam magamtól. Ezzel együtt az előttem lévő britet nem találom elérhetetlennek”

– nyilatkozott az MTI-nek a szegediek 36 éves versenyzője. 

A KL3-as kategóriában a nőknél Molnár Nikoletta az ötödik helyen végzett, a férfiaknál Kiss Erik negyedikként, Török Dávid kilencedikként ért célba. Női KL1-ben Pulai Erika ötödik lett.

A para versenyekben a táv egyformán 200 méter.

A para szakág három éremmel zárta a kontinensviadalt, miután pénteken a férfi VL2-es kategóriában Juhász Tamás győzött.

(MTI)

Kopasz Bálint arany-, a női kenupáros ezüstérmes

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Aranyérmes az 1000 méteres női kajak kettes

About Author

Szólj hozzá!