Kisstílűség, Demeter Szilárd a neved! – említett megtrollkodta a Magyar Narancsnak adott interjúját

Ez mire volt jó? Demeter Szilárd szabad akaratából úgy döntött, hogy emailinterjút ad a Magyar Narancsnak, amit a nyomtatott verziójukban szándékoztak közölni. A közszolga gondolt egyet és közösségi oldalán a megjelenés előtt posztolta az anyagot.

Éljen a sajtószabadság jeligére….

“Krusovszky Dénes a Magyar Narancs újságírójaként háromfordulós email-interjút készített velem a Digitális Irodalmi Akadémia bővítése kapcsán. A bevett magyar újságírói gyakorlat szerint ilyenkor „visszamutatásra” elküldik az interjúalanyra vonatkozó részeket, ám Krusovszky ezt nem tette meg. Nem kötelező gyakorlat, persze, de emiatt úgy döntöttem, hogy itt közzéteszem a teljes – minimálisan szerkesztett – interjút. (Azért megvártam, amíg nyomdába megy a lap, hogy az igazán elkötelezett olvasó összevethesse a megjelenő verzióval.)” – kezdte Facebook-bejegyzését a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője.

Demeter Szilárdot annyira idegesítették Krusovszky kérdései,

hogy június 11-én már kiposztolt kettőt közülük a facebookjára. Ma, kedden azonban egészen formabontót húzott: fogta magát és

tokkal-vonóval kiposztolta az oldalára a teljes, a Narancsban csak csütörtökön megjelenő interjút

– írta az eset kapcsán a 444.hu.

Kinek és miért jó ez?

Ha Demeter úgy döntött, hogy normális emberként válaszol a hozzá intézett kérdésekre, akkor mire véljük ezt a pálfordulást?

Azt mindenki maga dönti el, hogy hajlandó-e interjút adni, de ha adott, onnantól kezdve annyira van lehetősége, hogy ha úgy találja, hogy a leközölt anyag meghamisítja a szavait, helyreigazítást kér és/vagy pert indít.

A kormánymédia sem volt rest….

A kormánymédia pedig tudta a dolgát, így az Origo olyat húzott, ami még a mérgezett magyar sajtóviszonyok között is példa nélküli:

fogta magát és napokkal annak megjelenése előtt leközölte egy másik sajtótermék saját anyagát. Ez mégcsak nem is trollkodás, hanem egyszerű lopás.

-véli a 444.hu újságírója.

Példaérték?

“De Demeter húzása potenciálisan igen szomorú következményekkel járhat. Ha ugyanis divatba hozza az ilyesmit, és a kormányzati interjúalanyok elkezdik megtrollkodni a független sajtó interjúit, annak hosszabb távon a tájékozódni kívánó magyar emberek isszák meg a levét, pártállástól függetlenül, idővel pedig minden magyar ember agya, mert

ahol nincs semmilyen vita és nem ismerhetők meg az ütköző álláspontok, ott mindenki elbutul egy kicsit.”

Forrás

Nem ez volt az első eset…

Emlékeznek még Kovács Zoltán alakítására? Kovács az Európai Unió Tanácsának zárt ülésről a közösségi médián át szivárogtatott ki információkat.

(Varga Juditot decemberben a 7. cikk szerinti, a jogállamiság helyzetével kapcsolatos eljárás keretében hallgatták meg a brüsszeli tanácsülésen. Kovács az amúgy nem nyilvános eseményt látszólag közvetítette, valójában azonban hol országokat, hol minisztereket, hol az Európai Bizottságot gyalázta vagy épp sorosozta le.

Végül a Népszava tudósítása szerint az EU féléves elnöksége nevében felszólaló finn miniszter, Tytti Tuppurainen írásban kért magyarázatot az elfogadhatatlan, az unió szabályait sértő magatartás miatt, Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter pedig azt közölte, távozik, ha ezt Kovács nem teszi meg. Ekkor azonban már az államtitkár nem tartózkodott a teremben, ugyanis véget ért a meghallgatás.)

Zukor

Egy hozzászólás itt: “Kisstílűség, Demeter Szilárd a neved! – említett megtrollkodta a Magyar Narancsnak adott interjúját

  • Avatar
    2020.06.17 - 05:23
    Közvetlen hivatkozás

    Ilyen alakokkal, mint a “kalapácsos” Demeter, egyáltalán minek kell szóba állni? Régen bojkottálni kellett volna őket!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük