Kiszelly kereszténydemokrácia-képe megegyezik a neonáci illusztrációval

Kiszelly kereszténydemokrácia-képe megegyezik a neonáci illusztrációval

Kiszelly Zoltán a Kodolányi János Főiskola és a Századvég Politikai Iskola tanára, az Orbán-kormány házi politológusa nagy igyekezetében, hogy a miniszterelnök aktuális “régi vágású kereszténydemokrata” Magyarország-építési tervét promotálja, véletlenül (?) neonáci oktatóképet posztolt.

Amikor a nyelvcsapás a gondolkodás rovására megy

A 168ora.hu szúrta ki, hogy mindez azon a napon került ki Kiszelly facebook oldalára, amikor Orbán a miniszterelnöki beiktatási beszédében megerősítette, amit a május 5-i rádióinterjújában mondott, vagyis hogy

„régi vágású, kereszténydemokrata”

Magyarország felépítésén dolgozik, Mit ad Isten, a politológus megosztott illusztrációján egy család szerepel az egyértelműség kedvéért olyan megjelölésekkel, hogy „összeházasodott szülők”, „hús”, „azonos rasszú fiatalok ismerkednek egymással”.

Ennek a gesztusnak a szépséghibája csak az, hogy a rasszista,

fajvédő képet eredetileg a Donald Trump-párti amerikai szélsőjobb, az alt-right indította útjára, és Kiszelly Zoltán figyelme alighanem átsiklott afelett, hogy Magyarországon a képet a Tyirityán Zsolt fémjelezte neonáci szervezet, az Erő és Elszántság vette át, amelynek az emblémája világosan kivehető a kép jobb alsó sarkában. Petit malheur.

Ilyen a régi vágású kereszténydemokrácia. Sok amerikai, angol és nyugat-európai sírja vissza ezeket az időket…

Közzétette: Zoltán Kiszelly – 2018. május 9.

(forrás: 168ora.hu)

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás