Kiszelly kereszténydemokrácia-képe megegyezik a neonáci illusztrációval

Kiszelly Zoltán a Kodolányi János Főiskola és a Századvég Politikai Iskola tanára, az Orbán-kormány házi politológusa nagy igyekezetében, hogy a miniszterelnök aktuális “régi vágású kereszténydemokrata” Magyarország-építési tervét promotálja, véletlenül (?) neonáci oktatóképet posztolt.

Amikor a nyelvcsapás a gondolkodás rovására megy

A 168ora.hu szúrta ki, hogy mindez azon a napon került ki Kiszelly facebook oldalára, amikor Orbán a miniszterelnöki beiktatási beszédében megerősítette, amit a május 5-i rádióinterjújában mondott, vagyis hogy

„régi vágású, kereszténydemokrata”

Magyarország felépítésén dolgozik, Mit ad Isten, a politológus megosztott illusztrációján egy család szerepel az egyértelműség kedvéért olyan megjelölésekkel, hogy „összeházasodott szülők”, „hús”, „azonos rasszú fiatalok ismerkednek egymással”.

Ennek a gesztusnak a szépséghibája csak az, hogy a rasszista,

fajvédő képet eredetileg a Donald Trump-párti amerikai szélsőjobb, az alt-right indította útjára, és Kiszelly Zoltán figyelme alighanem átsiklott afelett, hogy Magyarországon a képet a Tyirityán Zsolt fémjelezte neonáci szervezet, az Erő és Elszántság vette át, amelynek az emblémája világosan kivehető a kép jobb alsó sarkában. Petit malheur.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=623493261321301&id=100009818983134

(forrás: 168ora.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük