Kiszorították a virgácsot az ágyi poloskák Rétvári Bence mikuláscsomagjából

Hogy miként került Rétvári államtitkár mikuláscsomagjába ágyi poloska? Egyszerű a képlet, de ne gondolják, hogy ezentúl aki valamilyen rossz fát tett a tűzre, vele is ezt teszi a jó öreg Joulupukki.

A mikuláscsomag története

Bencsik János azonnali kérdésében felidézte, a számvevőszék szerint nem átlátható az egészségügyi intézményekben a közpénz felhasználása. Azt mondta, legrosszabb helyzetben a Jahn Ferenc kórház van, ahol a sürgősségi ellátást is rendszeresen bírálják.

Rétvári úr, minden nagyon jó?

A Jobbik politikusa fertőzésekről, a nővérszálló rossz állapotáról, ágyi poloskákról beszélt, ennek illusztrálására pedig át is adott Rétvári Bence államtitkárnak egy mikuláscsomagot, amelyben a  nővérszállón kémcsövekbe összegyűjtött ágyi poloskák voltak – írta közösségi oldalán, amit képekkel is illusztrált.

“Átadtam az ajándék poloskákat az államtitkárnak!

A dél-pesti nővérszállón olyannyira elszaporodtak az ágyi poloskák, hogy rendszeres irtással sem tudnak megszabadulni tőlük. A vérszívó rovarok csípései a bent lakó gyerekeket és betegeket sem kímélik, a fertőzés átterjedőben van a fekvőbeteg osztályokra.

A poloskák mellett a nővéreknek leharcolt bútorok, penészes fürdők, használhatatlan tűzhelyek és sokszor földön alvás jut. Panaszaikra a kórház vezetése érzéketlen, azt válaszolják: nincs kapacitás a fejlesztésre.

A nővérszállón dolgozók ezért összegyűjtöttek néhányat

az életüket megkeserítő kártevőkből, amelyeket ma személyesen átadtam Rétvári Bence államtitkárnak. Arra kértem, tegye ki az íróasztalára, és nézzen szembe azzal, hogy milyen körülmények között kell dolgozniuk azon honfitársainknak, akik életüket beteg embertársaink gyógyításának szentelték.”

Egy hozzászólás itt: “Kiszorították a virgácsot az ágyi poloskák Rétvári Bence mikuláscsomagjából

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük