Kit is mészárolt le az “azeri baltásgyilkos” és hogy jön ez a NEK-hez?

Alighanem sokan emlékeznek még az “azeri baltás gyíkosra”, aki annak idején egy budapesti katonai tanfolyamon baltájával lemészárolta örmény (keresztény) szobatársát, majd az Orbán-kormány szó nélkül kiadta  a “baráti” azeri kormánynak. Így lett belőle otthon nemzeti hős, de hogy jön ez a NEK-hez? Olvassa!

De hogy jön ez a NEK-hez?

Semjén Zsolt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó Ars Sacra Fesztivál keretében megnyitott egy kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban, amelynek anyaga napjaink keresztényüldözését dolgozza fel. Semjén szóba hozta az európai keresztényüldözéseket is, s ezt nagyon helyesen tette.

A kiállítás bizonyára bemutatta azt az esetet, amikor egy európai főváros kellős közepén egy azeri muszlim katona előre megfontolt szándékkal, aljas indokból és különös kegyetlenséggel lemészárolt egy erre a célra beszerzett baltával, annak vallása és nemzeti hovatartozása okán egy örmény keresztény katonát.

S bizonyára a kiállítás élményszerűen törekszik közel hozni a látogatókhoz azt,

amikor ennek az európai országnak az állami vezetése, a legfőbb helyről érkezett utasításnak megfelelően kiadta a keresztény katonát szabályosan feldaraboló kegyetlen gyilkost saját hazájának, ahol azonmód előléptették és muszlim nemzeti hősként magasztalják azóta is.

És az alapos dokumentációra építő kiállítás bizonyára beszámol

arról a pénzmozgásról is, amely a szadista gyilkos kiadatását követte.

-írta a kiállítás kapcsán közösségi oldalán Gábor György filozófus.

Na és Erdő Péter?

Sajnos Erdő Péter ugyanott elhangzott mondataival nem foglalkozik a filozófus, így mi tesszük fel a kérdést:

vajon mit szólna, ha hallaná az alábbiakat a meggyilkolt örmény keresztény katona, Gurgen Margarjan családja?

A bíboros, esztergom-budapesti érsek azt emelte ki, hogy az eucharisztiát ünnepelni nem lehet anélkül, hogy szóba ne kerülne a szenvedés, a keresztény hitük miatt üldözöttek megpróbáltatásai. Ilyenkor különösen szoros szövetséget és szolidaritást érzünk velük, és próbálunk rajtuk lehetőségeinkhez mérten segíteni is.

(Kép: Cseri László)

Kapcsolódó

 

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

nek
illusztráció: V.K.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.