Kit támogat Márki-Zay Péter a zuglói előválasztáson, és a miniszterelnökjelöltek közül?

Azért van még mindig az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között, mert kritikusan fontosnak tartja, hogy milyen az egyes jelöltek elutasítottsága. Erről Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere beszélt az ATV műsorában. Az általa is támogatott Karácsony Gergely első helye természetes, hiszen az ország legnagyobb településének polgármestere, aki mögött két parlamenti párt is áll – tette hozzá.

Kinek lehet rossz Dobrev Klára jelölése?

Márki-Zay Péter szerint ha mindenki a saját magához közelálló jelöltet választaná, akkor Dobrev Klára végezne az élen az előválasztáson, ami – a hódmezővásárhelyi polgármester szerint – mindenkinek, a DK-szavazóknak is káros lenne, hiszen akkor Orbán Viktor maradna a miniszterelnök, vitt be már előre egy jól irányzott oldalvágást a DK esetleges jelöltjének.

Ami az előválasztási kampányt illeti, támogatói bázis építését tervezi, adományokat gyűjt, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM) pedig 106 egyéni jelöltje lesz az országban az előválasztáson.

Arra a kérdésre, hogy kik lehetnek az MMM jelöltjei, Márki-Zay Péter elmondta: a mozgalom elnöksége döntött az előválasztáson induló jelöltek személyéről, a jelöltek átvilágítását pedig a választókra bízzák. Az előválasztás meg tudta volna előzni például a jobbikos Bíró László vereségéhez vezető hibákat az őszi borsodi időközi választáson.

 

Márki-Zay, felhívás

 

Hadházy mögé állt a zuglói előválasztáson

Márki-Zay Péter megerősítette, hogy Zuglóban Hadházy Ákost támogatják, aki az MMM alapító tagja. Ő maga azért vállalja az országgyűlési képviselőjelöltséget Hódmezővásárhely-Makó térségében, mert nem lát mást, aki érdemi kihívó lenne Lázár Jánossal szemben.

Márki-Zay Dobrevről, és Jakabról

A Jobbik elnökének előválasztási esélyeiről Márki-Zay Péter elmondta: Jakab Péter elutasítottsága alacsony, de nem látja, hogyan tudná megszólítani a baloldali szavazókat, vagy éppen a cigányság egy részét. A polgármester jelezte: az előválasztás győztese mögé beáll, bárki legyen az. Így Dobrev Klára mögé is. Nem kisebbíti az érdemeit, de adottság a magas elutasítottsága – tette hozzá a DK EP-képviselőjével kapcsolatban Márki-Zay Péter. ​

Márki-Zay, figyelmeztetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük