Kerítésen innenBanánköztársaság

Kitüntetések az Orbán-rezsimben: mindennapi hányinger

Kitüntetések az Orbán-rezsimben: mindennapi hányinger

Hiába igyekeznek mihazánkék Horthy-szoborral és más efféle provokációkkal túlszárnyalni a Fidesz aljasságát és cinizmusát, ebben a versengésben rendre kispályásnak bizonyulnak. Meg kell szoknunk, hogy március 15-e, augusztus 20-a, október 23-a táján, amikor az ütemesen barnuló Orbán-rezsim kitünteti kedvenceit, heveny gyomorpanaszokat kell átélnünk.

A doki köszönte, nem kért Orbánék összebayerezett keresztjéből

Idős háziorvossal, dr. Körmendi Istvánnal készített interjút a Népszava Visszhang mellékletének újságírója. ( “Az antiszemitáknak udvarló Orbán-kormányét elutasította, a Zsidó Nemzeti Alap kitüntetését átvette a 99 éves magyar háziorvos”)

“A napokban számára meglepő megtiszteltetés érte: ünnepélyes keretek között megkapta a Zsidó Nemzeti Alap (KKL) Magyarország és Közép-Európa életműdíját. Ami egyben azt is jelenti, hogy az alapító, Herzl Tivadar után második magyarként került be az Alap Aranykönyvébe. Korábban a magyar állam kitüntetését kétszer is visszautasította: nem akart egy listára kerülni Bayer Zsolttal, és nem akarta elfogadni olyan miniszterelnöktől, aki antiszemita szavazóknak udvarol.”

Dr. Körmendi István az interjúban így fogalmazott:

“Ha jól emlékszem, 2020-ban a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kaphattam volna meg, de többekhez hasonlóan én sem akartam egy listára kerülni Bayer Zsolttal. Egy év múlva újból megkerestek valami mással, de lelkiismereti okokra hivatkozva azt sem fogadtam el. A Budavár Díszpolgára címet viszont 2020-ban örömmel átvettem polgármesterünktől, mert ezt a kerületet szolgálom, és elégtételt is jelentett a korábbi megpróbáltatásokért.

De hogyan fogadjak el kitüntetést attól a politikai rendszertől, amelynek a bukását kívánom, és küzdök ellene.

Az idei választási kampányban is részt vettem. Telefonon győzködtem a bizonytalanokat, hogy ne fanyalogjanak, hanem szavazzanak a változásra. Nem tudom elfogadni az egészségügy és az oktatás mai helyzetét, a homoszexuálisokkal szembeni aljas propagandát, és azokat a kijelentéseket, amelyekkel a miniszterelnök antiszemita szavazóknak udvarol.”

A Bayer-botrány emléke

A 444 oldalon ma is megtalálható a számláló, amely azt jelzi, hányan adták vissza felháborodva és undorodva állami kitüntetésüket, lovagkeresztjüket, egyéb plecsniljüket, miután kiderült, hogy a rezsim a propagandagépezetének egyik legsötétebb figuráját, Bayer Zsoltot is kitüntette. (“Azok száma, akik eddig visszaadták a lovagkeresztjüket és egyéb állami kitüntetésüket tiltakozásul amiatt, hogy Áder János kitüntette Bayer Zsoltot”)

Az Orbán-rezsim határtalan cinizmusa

Idén tavasszal kormányzati információk alapján olvashattuk a sajtóban, hogy hiába az uszító figura kitüntetése elleni tiltakozás, idén olyan személynek adományozták a rezsim által beszennyezett keresztet, akit bizonyára “elfelejtettek” erről tájékoztatni, de tulajdonképpen megaláztak ezzel a cinizmussal.

“Magyar állami kitüntetést nyújtottak át kedden Lily Ebert Londonban élő magyar holokauszt-túlélőnek. A 98 esztendős Lily Ebert a londoni magyar nagykövetségen a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vette át Kumin Ferenc nagykövettől.”

Cikkünk a Kuríron.

Sch. Lóri is felsorakozik

Az idei augusztus 20-a alkalmából is “lelkesedhettünk” az Orbán-rezsim választékos ízlése miatt. “Szélsőjobboldali politikus és oroszoknak lobbizó üzletember is a magyarországi kitüntetettek között” – hívta fel a figyelmet az rtl.hu oldal. Az állami közleményekből kiderült, hogy Geert Wilders és Klaus Mangold mellett Sch. Lóri is a kitüntetettek közé került. Lovagkeresztet kapott, ahogyan évekkel ezelőtt eszmei cimborája, Bayer Zsolt is… Közismert tény, hogy Sch. Lóri az antiszemita párt politikusai közé állt, ami önmagában is szégyen, de Kácsor Zsolt tárcájából egyebet is megtudhatunk embertelen megnyilvánulásairól.

“Nem vagyok hajlandó Sch. L. gyalázatos nevét leírni, s miatta nem mentem el szombaton a Tabánba – amúgy meg nem is értem, hogy a szervezők hogyan engedhették színpadra ezt az alakot. Senki sem értesítette őket arról, hogy kicsoda?”

– írta Kácsor Zsolt.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

About Author