Kiutasítják-e a magyar nagykövetet az USA-ból? - Városi Kurír

Sorting by

×

Kiutasítják-e a magyar nagykövetet az USA-ból?

Az Amerikai Egyesült Államok sok mindenre kényes, de 2001 szeptembere óta ezek közül is kiemelkedik a terrorveszély.

Hirdetés

Semjéntől Szabó Lászlóig

Mint azt a Városi Kurír megírta, az egyébként is szervilizmusáról közismert magyar miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt minden elképzelhető és olykor elképzelhetetlen módon lobbizott a Naffa-fivérek honosításáért. A Naffa család az Orbán klán egyik legfontosabb jordániai üzleti partnere. Huda Naffa a komoly hátszél ellenére is megbukott a magyar nemzetbiztonsági átvilágításon.

A történet másik szála, hogy a Naffa család lobbizott a magyar kormánynál – méghozzá sikerrel – a nemrég meghalt, és Orbán által csak professzorként emlegetett „vacsora partner”, Ghaith Pharaon tartózkodási engedélyéért. A magyar hatóságok figyelmét a engedély megadása előtt valahogy elkerülte az a tény, hogy Pharaon mint a terrorizmus egyik fő támogatója, körözés alatt állt világszerte.

Szabó László színre lép

2014.-ben, mint külügyi államtitkár, az a dr. Szabó László terjesztette elő és pátyolgatta a Naffa-család kérelmét, aki jelenleg hazánk washingtoni nagykövete.

Feltételezzük persze, hogy Szabó Lászlónak fogalma sem volt se a Naffa, se a Pharaon családot körüllengő homályról, ám a kérdés attól még kérdés marad: miért támogatta a kérelmüket a szokásosnál és az elfogadottnál is szorgalmasabban, ki vagy mi vehette rá erre a karrierdiplomatát?

Nagy úr a várt üzleti haszon miatt lobbizott, de ez a történet ráirányítja ismét a reflektort a letelepedési kötvények körüli visszaélésekre, amelyek egyre jobban borzolják a kedélyeket.

Az ilyen és ehhez hasonló ügyeknek már a negyedével is választást lehetne nyerni a világ boldogabb részén, csak nálunk nem érdekelnek senkit sem.

Ne feledjük, az Egyesült Államokból ennél kisebb dolgokért is utasították már ki más országok diplomatáit.
A megúszásban persze lehet reménykedni, de vajon valóban arra kell játszani egy felelős kormánynak, hogy amit tesz, az „szódával elmegy”?

Hirdetés
átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

 • 2018.01.15 - 19:47
  Közvetlen hivatkozás

  Szervilis Szabó László nyilván a “portás kutyája” volt az ügyben. A Vezér szólt Tömjén Semjénnek, hogy intézze el a dolgot, aki aztán – hogy ne neki kelljen elvinni az esetleges balhét – szólt a külügynek, hogy ugasson már a “portás kutyája”. Így aztán ő semmiről nem tehet, hiszen a külügy kérte!

  Válasz
 • 2018.01.16 - 00:05
  Közvetlen hivatkozás

  Az oldallal a napokban találkoztam. A hozzám közelálló tartalmak ellenére meg kell állapítanom, hogy cikkek hitelességét rontják a helyesírási hibák és a suta fogalmazás. Kár!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.