A választás előtt beindult adakozás legújabb kedvezményezettei az egyházak, de kiemelkedően bőkezűen adott a pénzünkből saját felekezetének a nemzeti kormányfő. 190 milliárdot, azaz: 190.000.000.000.- adóforint fenekére vert a kormány!
[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4668″]

Szószék és online sajtó

Érdekes, hogy a 190 milliárd orbáni meseszám lehet, hiszen nem először ad a pénzünkből ennyit. A Puskás Ferenc Stadionra szánt 100 milliárd is pont ennyire emelkedett, hisz beláthatjuk, hogy mennek fel az árak. Ja, nem, mert infláció, az nincs. De akkor mi van?

Most a legnagyobb kedvezményezettek az egyházak, amelyek az összeg felét fordíthatják – a kormányhatározatban – nem részletezett közösségi célú programjaikra és beruházásaikra. A 88 milliárd forintból több mint 55 milliárd Orbán Viktor felekezetéhez, azaz a reformátusokhoz kerül.

A kerítés nem akadály

A határon túlra adott, 33 milliárd forintnyi közpénzből is a miniszterelnök egyháza részesedett a leginkább. Az Erdélyi Református Egyházkerület 26 milliárd forintot kap az összegből, amelyet programfinanszírozásra, eszközbeszerzésre és ingatlanberuházásra fordíthat. Az egyházkerületet az Orbán Viktor bizalmasaként számon tartott Kató Béla püspök vezeti.
[mnky_ads id=”3390″]
A maradékon főként kulturális és egyházi szervezetek osztoztak, de egy, a Magyar Közlönyben megjelent másik rendelet a 33 milliárd forinton felül 1,5 milliárd forintot juttat az erdélyi online sajtónak.
[mnky_ads id=”3806″]

Migráncsozás a szószékről! Nem hiszek a fülemnek…

(forrás: Hírtv)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here