Sorting by

×

“Kiváló hangulatú” mérkőzések…

A Nemzeti Sport szerint például kiváló hangulatú volt a DVSC “Nagydisznód” elleni tegnapi mérkőzése. “Kézilabdáztam” tegnap: csaknem végignéztem minden közvetítést.

  • A Vác meccse izgalmas volt, a “hangulatra” sem nagyon lehet panasz.
  • A Győr megszokott módon simán győzött, jónak mondható közönség előtt.
  • Az FTC nehéz ellenfelet vert meg, végig vezetve.

A közönség időnként szarromániázott, s néha – bár ebben nem vagyok biztos – mintha szidalmaztak volna egy távoli, a meccsben érdektelen ellenfelet is:

“mocskos lilák”…

Talán cigányoztak is, de ezt sem veszem biztosra. Mindenesetre az FTC játékosa szerint

“nagyon jó hangulatot teremtettek a szurkolók, szerintem még a bukarestiek is élvezték.”

Nyomorult, ám megszokott dolgok ezek, mint futballmeccsen a “Carpathian Brigade”…

A hangulat, amelyet teremtenek, náci ugyan, de hogy meddig tart, az a mérkőzés alakulásától is függ… A Fradinak tegnap e tekintetben is szerencséje volt, és nem érdemtelenül nyertek.

Az igazán feszült hangulatú mérkőzést azonban Debrecenben játszották.

A következetesen Nagydisznódnak emlegetett ellenfél váratlanul kemény ellenállást tanúsított, kifejezetten jól játszott. Ezt nem is tudta sportszerűen elviselni a közönség: újra meg újra fölhangzott az

“utálunk, szar Románia”,

és zúgott a

“cigányok, cigányok!”

A riporter minderre egyetlen megjegyzést sem tett, csak a végén furcsállta a romániai együttes közönségnek szóló gúnyos tapsát

A mai Nemzeti Sport pedig egyenesen “kiváló hangulatú” mérkőzésről írt. Egyetlen szót sem vesztegettek a meccset uraló szarromániázásra, cigányozásra! És így van ez nálunk régóta a futballmeccseken is – ráadásul sorban kapjuk a büntetéseket, a “magyar illetékesek” pedig értetlenkednek, méltatlankodnak, fölháborodnak…

Pedig nincs miért

Bizonyos sportágak mérkőzéseit régóta a Carpathian Brigade-hoz hasonló bandák uralják, amelyek alighanem azért járnak mérkőzésekre – itthon, Budapesten és vidéken meg külföldön is -, hogy náci voltukat megélhessék, megmutathassák.

Nem azt állítom, hogy a nézők többsége náci – de azt igen, hogy nem “néhány emberről” van szó, és az is elmondható, hogy gyakran uralják a mérkőzések hangulatát.

Minderre a “magyar illetékesek” reakciója csakis fölháborítónak – a bandákkal együtt érzőnek, bátorítónak – nevezhető. Már az is, ahogy tagadják a jelenség méreteit, jellemző voltát. A magyar sportélet igen jelentős része belesüllyedt a szélsőjobboldali alvilágba: ez vonatkozik a közönség egy részére, s a kollaboráns magatartást tanúsító “illetékesekre”.

Orbánia politikai valósága mindent meghatároz: a sportéletet is. Hiszen éppen a sportot használja a hatalom egyik legfontosabb igazolójának.

Kapcsolódó

 

"Kiváló hangulatú" mérkőzések…

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.