Sorting by

×

Kíváncsi vagy, kit gazdagítottál a boltban hagyott pénzeddel? Megmutatja a Noligarcha nevű app

Nincs több titok! A Momentum elkészített egy app-ot, ami megmutatja, kinek az életét tetted (még) könnyebbé vásárlásoddal. Az új lehetőségre Google Playben és az AppStore-ban  találsz rá.

A Noligarcha applikációt háromféleképp lehet használni:

  • rá lehet keresni egy konkrét termék vagy szolgáltatás nevére,
  • vonalkód-leolvasót használva lehet megnézni, NER-közeli vállalattól származik-e egy termék,
  • a nem vonalkódos termékek közül (mint például az éttermek, szállodák) pedig térképen jelölték be, mi a NER-közeli – írja a hvg.hu

Az ötletgazda párt szóvivője azt is elmondta a portálnak, hogy várják az újabb és újabb NER-közeli cégek bejelentését. Az adatbázis jelenleg 110 céget tartalmaz, de természetesen folyamatosan frissül, ám a bejelentés, csak az első lépés, hiszen a fejlesztők lecsekkoljál, hogy valóban NER-közeli-e a cég.

“Három kategória alapján kerülhettek be érdekeltségek az adatbázisba. Az elsőbe fideszes közszereplők és közvetlen hozzátartozóik tulajdonában álló cégeket soroltak be. Ugyancsak bekerülhetnek az adatbázisba azok a cégek, amelyek közhiteles nyilvántartás alapján igazolhatóan köthetők Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István cégbirodalmához és közbeszerzésekből kiemelten részesülnek. A harmadik kategória lehet jogilag a legcsúszósabb talaj: feltesznek a listára olyan cégeket is, amelyek esetében a Momentum megfogalmazása szerint „egyértelműen kimutatható közpénzek vagy uniós források túlárazott vagy szabálytalan felhasználása”.

-mondta a el a portál kérdésére  Hajnal Miklós a Momentum elnökségi tagja.

Ki, mire használja?

Az app nyitó felületén, tévedések elkerülése végett fehéren, feketén ott áll, hogy így lehet megtudni,

„minek a vásárlását kell elkerülnöd a jövőben”.

Persze az is lehet, hogy néhány különösen elkötelezett NER-fi ezt az app-ot használja majd, mint guide-to, arra, hogy “jó” helyen vásároljon, hiszen ma – sajnos – Magyarország az a kifordított hely, ahol a nem normális válik trenddé.

Minden esetre csak dicséret illetheti a párt vezetőit, hiszen az EP választás a hajrájában két látszólag nem a választáshoz köthető témával a: a népszavazási kezdeményezések benyújtásával, és ennek az app-nak az ismertetésével is igyekeznek a hagyományosan kampányoló régi pártok elől ellopni a rivaldafényt, a saját szempontjukból igazuk is van.

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.