Kivándorlási válság

Az EMMI-nek két napjába telt, míg sikerült hatalmas csúsztatásokkal értékelni a Magyar Ifjúság Kutatás 2016 eredményeit.

250 ezren csomagolnak

A minisztérium „győzelmi jelentése” szerint a korábbi felmérésekhez képest javultak az eredmények, ezzel szemben a valóság az, hogy a már kivándorolt 600 ezer magyar után további 250 ezren készülnek az indulásra.

Az EMMI úgy gondolja, hogy minden támogatást megadnak a fiataloknak, a valóság azonban az, hogy az Orbán-kormány minden támogatást elvesz tőlük: a családi pótlékot továbbra sem emelik, a cafeteriával elveszik a pályakezdők járulékkedvezményét, a fiatalok lakhatási támogatását és a diákhitel törlesztésre járó kedvezményt is. Ezeknek a munkavállaló ellenes lépéseknek az az eredményük, hogy már minden hatodik magyar gyermek külföldön születik – értékelte az „eredményt” az MSZP.

A fiataloknak esélyük sincs önálló életet kezdeni

A Fidesz büszkén állítja, hogy támogatja az otthonteremtést is, de a számok szerint nincs semmire büszkének lennie, hiszen a fiatal párok 83 százalékának esélyük sincs saját lakásba költözni, önálló életet kezdeni. Ha szerintük ez siker, akkor mi számít kudarcnak?

Ahelyett, hogy továbbra is letagadják és álproblémának tekintik a valóságot, inkább tegyenek érdemi lépéseket a kivándorlási válság kezelése érdekében.

Magyarország és a nemzet is vesztes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük