Kizárták a Fenyő-ügyből Gyárfás Tamás védőjét

Az ügyvéd a HVG kérdésére azt mondta, korábban beidézték tanúként ebben az ügyben, de élt mentességi jogával, és nemet mondott, így nem érti a döntést.

Bánáti még nem kapta meg a határozatot

Kizárta a Fenyő-ügyből a felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamás védőjét, Bánáti Jánost a Budai Központi Kerületi Bíróság, írja a Pestisrácok, akiknek a hatóság megerősítette a hírt.

Bánáti azt mondta, ő erről még nem kapott értesítést, de a bíróság annyit közölt vele, hogy vele kapcsolatban valóban hoztak egy határozatot, amelynek postai kézbesítését megkezdték.

Ugyan nem tudja, mi áll benne, folytatta Bánáti. Az ügyben tanúként korábban felkérték, hogy menjen be, de élt a mentességi jogával, így nem volt kihallgatható.

Feltételezi, ezzel kapcsolatos lehet, ha tényleg kizárták az ügyből,

tette hozzá.

Nem lát okot a kizárásra

Ha tényleg részt vett volna tanúként az ügyben, akkor valóban kizárható lenne, de Bánáti nem élt ezzel a lehetőséggel, és más okot nem lát erre, állította.

Fenyő Jánost emlékezetes módon, 1998 februárjában lőtték le, amikor a Margit utca és a Margit körút sarkán, a piros lámpánál állt autójával. Az ügyben Jozef Roháčot életfogytiglani fegyházra ítélték, Gyárfás Tamást és Portik Tamást felbujtással gyanúsítják.

(Forrás: HVG)

Kapcsolódó

Frissítve! Gyárfás kegyvesztett, vagy felesleges? – „Példastatuálás” Orbán-módra?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük