Kizárták Volnert – a szalámizás a tervnek megfelelőlen zajlik……

Kizárta Volner Jánost a Jobbik parlamenti képviselőcsoportja a frakcióból – ezt Jakab Péter szóvivő jelentette be pénteken este tíz óra körül. Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy pénteken reggel nyilvánosságra került az a képviselő által írt levél, amelyben élesen bírálta a pártvezetést, mert szerinte a Jobbik balra tart.

Húsz jobbikos e-mail-fiókját érte támadás péntek reggel,

nagyjából azzal egy időben, amikor Volner János levelet küldött a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek egy rendkívüli tisztújító kongresszus összehívásáról. A párt közleménye szerint az akció hátterében a kormánypártok állhatnak.

Nyilvánvaló, hogy a Fidesz, és a Fidesszel összejátszó erők meg szeretnék akadályozni a legerősebb ellenzéki párt előretörését, és akcióikkal megpróbálják elterelni a figyelmet többek között Orbán Viktor luxusutazásairól

A mint arról beszámoltunk, Jobbik jelenlegi irányvonalával szembeni kritikájának adott hangot Volner János abban a levélben, amit péntek reggel a kormánypárti Figyelő közölt teljes terjedelmében. A választókerületi elnökökhöz és szervezőkhöz intézett üzenet erős mondatokat tartalmaz.

„Bocsánat, de én nem kurvának álltam”

– szögezte le a képviselő, aki egyébként nem először tette egyértelművé, hogy nem minden jobbikos lépéssel ért egyet.

A Jobbik vezetése maratoni ülésen hozta meg a döntést:

előbb délután négy órakor összeült egy rendkívüli ülést tartani a frakció, amely titkos szavazáson 17 igen, 4 nem, és 3 érvénytelen voks mellett kizárta a képviselőt. Ezután elnökségi ülést tartottak, ott arról határoztak, hogy etikai eljárás is indul Volner János ellen. Ennek a pártból való kizárás is lehet a vége. A döntés után közvetlenül jelezte Apáti István és Fülöp Erik, hogy ezek után ők is otthagyják a frakciót. Mindhármuknak a Jobbik szombaton délig adott határidőt arra, hogy visszaadja a parlamenti mandátumát, ezt – ahogy korábban például Dúró Dóra esetében is – a Szent Koronára tett esküre alapozzák.

Jakab Péter megfogalmazása szerint fájdalmas döntést hoztak, de

„Volner János levelének nyilvánosságra kerülését nehéz másként értelmezni, mint ami a Jobbik ellen hat. Márpedig, ami a Jobbik ellen hat, az a Fideszt segíti”. (…) Számtalan már-már habonyi szintű hazugság volt a levélben

– fogalmazott a szóvivő, itt hangsúlyozva, hogy elutasítanak bármilyen együttműködést az MSZP-vel és a Demokratikus Koalícióval, de az LMP-vel sem terveznek országos szintű szövetséget.

Maradunk, ha….

Volner János és Apáti István is arról beszélt a Magyar Hangnak az ülés után, hogy szeretnének maradni a pártban és tisztújitást akarnak. Mandátumukról holnap nyilatkoznak.

Pénteken többen beszéltek arról, hogy Volnert  az motiválta a levél megírására, hogy nem vezethette a párt EP-listáját. Jakab Péter ezt nem erősítette meg a sajtótájékoztatón.

A Jobbik alelnöke az LMP-t oszlófélben lévő hullának nevezte

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük