Klaus Iohannis figyelmeztette Novák Katalint - Városi Kurír

Sorting by

×

Klaus Iohannis figyelmeztette Novák Katalint

A román fél pragmatikus és korrekt kapcsolatokban érdekelt Magyarországgal, és meggyőződése, hogy a nemzeti kisebbségek hidat képeznek a két ország között, fontos szerepet játszanak az együttműködés elősegítésében – emelte ki a román elnöki hivatal abban a közleményben, amelyet Novák Katalin és Klaus Iohannis bukaresti találkozójáról adott ki pénteken.

Hirdetés

Bukaresti Kilencek csúcstalálkozója

A magyar köztársasági elnök a kelet- és közép-európai NATO-tagállamok, az úgynevezett Bukaresti Kilencek csúcstalálkozóján vett részt a román fővárosban, majd a regionális NATO-csúcs után kétoldalú megbeszélést is folytatott a román államfővel.

A négyszemközti találkozóról kiadott román sajtóközlemény szerint Klaus Iohannis ismételten gratulált Novák Katalinnak köztársasági elnöki megbízatásának átvételéhez, és kifejezte készségét, hogy a Románia a legmagasabb szinten mélyítse el a párbeszédet és együttműködést a magyar féllel.

Iohannis

A román elnök a pragmatikus, korrekt, őszinte, európai szellemű, valódi stratégiai partnerekre jellemző együttműködés fontosságát hangoztatta, az 1996-ban Temesváron megkötött román-magyar alapszerződés, illetve a húsz éve aláírt magyar-román 21. századi stratégiai partnerségi nyilatkozat szellemét nevezve irányadónak.

Iohannis párbeszédet szorgalmazott minden közös érdeklődésre számot tartó ügyben, szerinte az egyoldalú megközelítések nem eredményezhetnek tartós és hatékony megoldásokat.

A gazdasági együttműködés fontosságát aláhúzva a román elnök a román és az európai jog tiszteletben tartása, illetve az etnikai megkülönböztetés ellen érvelt, hozzátéve: a projektek nem korlátozódhatnak Románia bizonyos térségeire – zárult a román elnöki hivatal közleménye.

Forrás: MTI

Novák Katalin megoldotta? A románok átfestették a torockói Székelykő csúcsjelzőjét

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

 • 2022.06.12 - 08:21
  Közvetlen hivatkozás

  Arra hívta fel a figyelmet a Klaus nevezetű román elnök, hogy mivel erdély ma még romániában van,ezért ott mindenki tősgyökeres román, erdély pedig ősi román föld. Magyarország pedig rasszista, és náci.ha csak a székelyeket és a magyarokat támogatja erdélyben, székelyföldön, ami ugyebár nem is létezik.

  Válasz
 • 2022.06.13 - 12:55
  Közvetlen hivatkozás

  A magyargyűlölö Johannisz arra “figyelmeztetett”, hogy továbbra is üldözni fogják a magyarokat, és várhatók olyan aljad koncepciós ítéletek, amikor koholt vádakkal sok évre bebörtönöznek székely magyarokat.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.