Klebelsberg Központ: mulass tanár, itt egy 1000-es —  a valóság egyszínű narancssárga NER-szivárványa

Van az úgy, hogy az ember csinál valami baromságot, ám ilyenkor azt mondja: bocs és a dolgot ezzel le is tudta. Mondom: az ember, de nem a NER, ők ugyanis nem hibáznak soha, csak a világ, ami direkt félremagyarázza “főúri” gesztusaikat, ahogy a Veszprémi Tankerületi központét is. 

Háborog a NER-hivatalosság

“A Klebelsberg Központ visszautasítja az alaptalan hecckampányt. Tévedéseken, csúsztatásokon alapuló álhír jelent meg a Magyar Narancs nevű hetilap internetes felületén hétfőn este, amelyet számos más sajtótermék is közölt forráskritika nélkül.

Szerintük a Veszprémi Tankerületi Központ fejenként ezer forint jutalomban részesítette a tanárokat pedagógusnap alkalmából. A valóság ezzel szemben az, hogy a Veszprémi Tankerületi Központ 1000 Ft/fő keretet biztosított intézményei számára nem személyi jellegű kifizetésként, hanem tantestületi összejövetel, közös program vagy bármilyen egyéb, az intézményvezető által eldöntött célra fordítható összegként.”

Álljunk meg egy szóra és szakítsuk félbe a felháborodott szóáradatot!

Ezekszerint fejenként 1000, azaz egy ezer forintot kóstál “klebersbergék” szerint a pedagógusok önfeláldozása, amivel a kormányzat helyett megoldottak minden, a pandémia alatt felvetődő oktatási elvi, tárgyi és materiális gondot.

Tehát annyi pénz jutott nekik, amennyiért jó esetben egy fél kiló cserkó, egy kisebb szelet görögdinnye, vagy egy fél havi c-vitamin adag kerül.

Arról ne is álmodozzon senki, hogy valami aprócska szendvicsező üdítőzős “bullancsot” (ez persze nem is nagy baj, mert még a nagy eszem-iszom vége egy alapos fertőzés lenne, és akkor Soros Covidja röhöghetne a markába) kifizethet akárcsak a tanári szoba asztalán is.

Lerúgják a felelősséget

A folytatásban a közlemény tovább halad a pandémia alatt beváltnak hitt a késleri úton. A miniszter akkor rezzenéstelen arccal nevezte meg a kórház-igazgatókat felsőnek maga helyett, mert az általa elrendelt felesleges giga-ágyfelszabadításnak több esetben is drámai, tragikus vége lett.

“Mivel az összeg felhasználásáról az intézményvezetők önállóan dönthettek, így tekintettel arra, hogy a járványhelyzet miatt számos helyen nem tartottak összejövetelt, ajándéktárgy vásárlásra is költhették ezt az összeget. A Veszprémi Tankerületi Központban idén egyébként csak a 2019-ben alapított Lámpás-díjat adták át a hagyományoknak megfelelően, a tankerület intézményeiben a koronavírus helyzet miatt más megemlékezést, összejövetelt az alkalom kapcsán nem tartottak. A díj egy a Tankerületi Központ által kiállított díszoklevelet, pénzjutalmat és egy, a díj nevével és dátummal feliratozott Herendi ajándéktárgyat tartalmaz.”

Széles nyelvcsapásokkal a valóság egyszínű narancssárga NER -szivárványa felé”

“Az álhírre kedden az ellenzéki sajtótermékek és pártok egy politikai hecckampányt építettek fel, amely hemzseg a valótlanságoktól. Túl azon, hogy az alapinformáció nem igaz, sem Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úrnak, sem a Klebelsberg Központnak nem volt tudomása a tankerületi központ, valamint az intézményvezető intézkedéséről, ezért egyszerűen rágalom hozzá kötni egy olyan döntést, amelyben sem hatásköre, sem illetékessége nincs. Ismételten felhívjuk az érintett sajtótermék figyelmét, hogy a “KLIK” 2016. december 31-én megszűnt.”

NER

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

 • 2020.07.11 - 13:41
  Közvetlen hivatkozás

  Jutalomkonyvre sem adtak az idén nálunk, pedagógusnapot is az önkormányzat tart évek óta. Ahány tankerület, annyiféle sz …

  Válasz
 • 2020.07.11 - 18:36
  Közvetlen hivatkozás

  Miskolci Tankerület már 2015-óta 1000 ft/fő összeget biztosít az intézményeknek, pedadógunapi rendezvény költségeire. Ez a jutalom?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük