A Klebersberg Központ szerint megfelelő hőmérsékletben tanulnak a szombathelyi diákok

Nagykabátban ültek az órákon a szombathelyi kisiskolások, mert annyira rosszak az ablakok – adta hírül hétfőn a helyi sajtó.

A regionális hírportál még pénteken kapott egy olvasói levelet, amiben egy szülő panaszolta, hogy a gyermeke a szombathelyi Bercsényi Általános Iskola egyik negyedikes osztályába jár, ahol a osztályteremben nagyon hideg van. Állítása szerint a gyerekek nagykabátban és csizmában ülnek az órákon:

Olajradiátort, hősugárzót vittünk, de nem segít a nagy termen. Süvít be a szél az ablakon

Ahogy a szülő írta, már tavaly is előfordult ez a probléma, de állítása szerint egészen addig, amíg egy másik szülő saját szemével nem látta, hogy a gyerekek tényleg nagykabátban ülnek az órákon, nem intézkedtek.

A szombathelyi iskola elismerte néhány osztály termében az elmúlt héten problémát okozott a hideg, de már megoldották a helyzetet: A 2. emeleten lévő természettudományi termet még aznap szabaddá tettük, s péntek óta az érintett 4. osztály tanítása meleg teremben folyik – írták válaszukban.

Ezt igazolja egy másik szülő Facebookon hozzánk írt üzenete is: Az igazgatónő abszolút partner volt, próbált segíteni rajtunk, megoldást találni, és a gyerekek már pénteken délután másik teremben tanultak – írta.

Az ügy kedden eljutott a Klebersberg Központhoz is, akik a kiadott közleményben egyszerre ismerik el, hogy voltak hideg osztálytermek, ugyanakkor visszautasítják, hogy kabátban ültek a diákok az osztályteremben.

A Klebelsberg Központ közleménye

A Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolában a tanítás jelenleg zavartalanul folyik, a hírekkel ellentétben nem kell egyetlen diáknak sem kabátban ülnie az órákon. Az iskola 18 tanterméből 15-ben a megszokott módon folyamatos a tanítás. Az északkeleti szárny három tantermében a hidegebb időjárás miatt 20 fok alá esett a hőmérséklet, ezért ezekben a termekben átmenetileg szünetel a tanítás. Helyettük más, megfelelő hőmérsékletű termekben tanulnak a diákok. A Szombathelyi Tankerületi Központ kérte a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft-t, hogy emelje meg az intézmény részére biztosított hőmennyiséget. Ez a tegnapi napon megtörtént. A fenntartó az EFOP 4.1.3-as intézmény-felújítási projekt keretében pályázott az iskola energetikai korszerűsítésére, az elnyert forrásból több más fejlesztés mellett 2018 nyarának végéig ennek a három tanteremnek az ablakait is kicseréli, így a probléma véglegesen rendeződik.

Forrás: Nyugat.hu/MTI

Kapcsolódó

Az elit választhat: többmilliós tandíjért nemzetközi iskolába is mehet a gyerek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük