Éjfélkor a Klubrádiónak kell lekapcsolnia saját magát - Városi Kurír

Sorting by

×

Éjfélkor a Klubrádiónak kell lekapcsolnia saját magát

Összegyűltek a munkatársak a Klubrádió óbudai stúdiójában, együtt várják az éjfélt, amikor a csatorna analóg sugárzása megszűnik az eddig ismert módon, a Budapest FM 92,9 MHz-es frekvencián. A bírósági döntést maguknak kell végrehajtaniuk, szó szerint lekapcsolják a sugárzást.

Hirdetés

Fenn marad éjfélig, és elsírja magát, mikor elhallgat az adás

– mint egy fordított szilveszterre, így készül a Klubrádió elnémulásának vasárnap éjféli pillanatára a 76 éves Jutka néni (ő maga kérte ezt a megnevezést – a szerk.)

Régóta „a világ összes nagy eseményét” ezen a csatornán keresztül élte meg, így ha ez nem lesz, „itt maradok a szobában, mint egy virág”

– kesergett élő adásban vasárnap délután. Az idős asszony egyike azoknak a hallgatóknak, akik a műsorba betelefonálva búcsúztatták, sőt, helyenként egyenesen temették a mindennapjaikba belenőtt csatornát, bár az csak az analóg hullámhosszán hallgat el éjfélkor, online tovább lesz követhető – írta a HVG.

A stúdióban együtt várják az éjfélt

Nem ő volt az egyetlen, aki ezen az utolsó vasárnapon szinte drámai módon élte meg az analóg adás stoppolását, volt olyan nyugdíjas sorstársa, aki azt részletezte hosszasan, hogyan szólt – eddig – a lakás három helyiségében is három készüléken a Klubrádió. De jött visszajelzés a fiatalabb generációtól is, egy édesapa szerint a kamasz gyerekei el sem tudják képzelni, hogy ezentől nem szólalnak meg az ismerős szignálok, amiket hallva gyakorlatilag felnőttek.

Maguknak kell végrehajtani

Éjfélkor nekik maguknak kell végrehajtani az ítéletet, amivel nem értenek egyet, a gyakorlatban ugyanis nem megszűnik a sugárzás, hanem egyszerre két helyen is nekik maguknak kell szó szerint lekapcsolniuk az adásukat

– magyarázta Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója.

Egyrészt itt benn a stúdióban lekapcsoljuk a kimenő jelet, de ezzel együtt a Sas-hegyi adóberendezést is le kell kapcsolni.

Kikapcs…..

“Ez pont olyan, mintha az akasztásra ítéltnek kellene felkötnie saját magát”

– jegyezte meg Bálint Judit, a közéleti szerkesztőség vezetője. Vasárnapra direkt zebrás felsőben érkező Pataki Gábor főszerkesztő is ezt emelte ki, bár ő ahhoz hasonlította, mint ha egy

betegnek kellene kikapcsolnia az életét biztosító gépeket.

Akkor viszont már megadják a módját, előre megmutatta a főkapcsolót, amit pontban éjfélkor szimbolikusan lekattintanak.

Vasárnap éjfél után már csak a direkt online csatornájukon, valamint a most már folyamatos Youtube-oldalukon fog tovább szólni a rádió.

Élő adás:

Háttér…..

Vak cina

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Éjfélkor a Klubrádiónak kell lekapcsolnia saját magát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.