Kocsis Máté szájkaratéja a baloldalról: “nem sokszínű a koalíció, csupán kétszínű” – Gyurcsány Ferencről: “az esne jól, ha eltűnne a közéletből…”

Hogy mi bőszítette fel ennyire a Kocsis Fidesz-közszolgát? Azt vette zokon, hogy az ellenzék képviselői nem fogadták ugyan olyan vastapssal Orbán Viktor évértékelőnek szánt összegzését, mint saját pártja + a KDNP.

Orbán-beszéd

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor a Parlament tavaszi ülésszakának első munkanapján alkalmat kerített arra, hogy elmondja elmaradt évértékelőjét. Erről alábbi cikkünkben olvashat részletesen:

Jakab Péter szerint.

Többek között elmondta, hogy

„Ez itt nem Oroszország, meg nem Kína, hanem Magyarország. Nálunk a nyugati világban nem az a dolga a kormánynak, hogy befenyítsék a népet”

– mondta. Arról is beszélt, hogy Orbán ahelyett, hogy kezelte volna a válságát, mindig másra mutogatott. Történelmi bűnnek nevezte azt, hogy szerinte a miniszterelnök nem az országot, hanem saját magát védte a járvány ideje alatt.

Gyurcsány Ferenc szerint…..

Gyurcsány Ferenc felszólalásában arról beszélt, hogy az, hogy ők azt mondják az Európai Gyógyszerügynökség által oltassák be magukat, ez elővigyázatosság, ebből nem szabad politikát csinálni. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint nincs igaza a kormánynak, mikor azt mondják, hogy az ellenzék oltásellenes. Gyurcsány azt mondta: biztos igazi számokat mond Orbán a gazdasági számokról, miért gondolná, hogy nem – jegyezte meg.

„A bánat tudja, milyen statisztikákra hivatkozik, mi nagyon sok helyen pusztulást látunk”

Az egyetemfejlesztésekről Gyurcsány azt mondta, biztos sok beruházás lesz, amiből biztos sokat el fognak lopni.

„Amit tesznek, nem csak hazafiatlan cselekedet, hanem a magyar felemelkedés elárulása. Privatizálják az egyetemeket, amit én nagyon súlyos bűnnek tekintek”

Sokat fogják hallani az ő nevét a következő egy évben, mert minden kérdésre az ő neve a válasz – mondta Gyurcsány.

„Értem, hogy sokaknak lelki kielégülést okoz és nem kell bevenni nyugtatót, mert két Gyurcsányozás után nem kell bevenni gyógyszert”

Kocsis Máté “égtelen haragra gerjedt…”

Gyurcsány Ferenchez fordulva azt mondta, hallotta, hogy „keménykedett” Parragh Lászlóval szemben.

„Bárki kioktathatja Parragh úrat erkölcsből, de ön nem. Ön az egyetlen, akinek erkölcsből ebben az épületben semmilyen mondanivalója nem lehet ebben a Házban. Nekünk nem az esik jól, hogy Gyurcsányozunk, hanem az esne jól, ha eltűnne a közéletből”

– fogalmazott. Majd azt mondta:

legalább attól tartózkodjon Gyurcsány, hogy morális fölényről beszél.

Érdekesnek nevezte, hogy mindegyik baloldali felszólalásának egy volt a nyelvezete.

Nem sokszínű a koalíció, csupán kétszínű.

Egyelőre ennyi, de minden bizonnyal mindkét oldal képviselőinek lesz hozzáfűznivalója a fentiekhez.

Forrás

Varga

Egy hozzászólás itt: “Kocsis Máté szájkaratéja a baloldalról: “nem sokszínű a koalíció, csupán kétszínű” – Gyurcsány Ferencről: “az esne jól, ha eltűnne a közéletből…”

  • 2021.02.15 - 14:46
    Közvetlen hivatkozás

    Ugyanmár! Kocsis….Bolond lyukból bolond szél fúj…(dajcstompi után szabadon) Ennyike…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük