Kocsis Máté, a hős „gyermeküdülővédő” intézkedett és lőn csoda – Egyik nap elveszik, hogy másnap „fidesz-közbenjárásra” visszaadják?

Kedden beszámoltunk arról, hogy Pikó András, Józsefváros polgármestere felháborodottan adta tudtul: a regnáló kormány nyári döntését megváltoztatva „mégsem járul hozzá a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztése ügyében az önkormányzat által kezdeményezett határidő módosításhoz és ezért az állami támogatás visszafizetésére kötelez március 1-i határidővel.”

Előzmény

A szerdai folytatás….

Pikó polgármester közösségi oldalán reagált a perrel fenyegetőző Kocsis Máté bejegyzésre, amiben többek között az alábbiakat írta:

„Nagyon helyeslem a fideszes frakcióvezető döntését!

A perben legalább lehetőségünk lesz nyilvánosan megerősíteni az igazságot arról,

  • milyen erőfeszítéseket tettünk a Kocsisék évei alatt elbaltázott beruházás befejezéséért és bemutatni,
  • mi történt 2015 és 2019 vége között Káptalanfüreden.
  • Tisztázhatjuk, miért kellett tarra vágni 3 és fél hektár erdőt,
  • miért volt szükség Simicska Lajossal kéz-a-kézben túlárazott sport- és konferenciaközpontot gründolni egy előző évben felújított gyereküdülő helyén.
  • Mesélhet Kocsis arról is, miért és hova tűnt Simicska 2017-ben, hányszor kellett határidőt módosítani, áttervezni és képviselőtestületi jegyzőkönyvekben hazudoznia újra és újra arról, hogy most már mindjárt kész lesz a gyereküdülő. Nem lett kész. Több, mint négy évük volt rá, de még úgy sem sikerült nekik, hogy megvolt hozzá a kormányzati hátszelük.

Kocsis ezt a szánalmas teljesítményt leplezve most azon fogadkozik, hogy ki fogja lobbizni megint a pénzt a kormánytól.

Aha, ezt a lemezt azért már ismerjük

Ugyanígy fogadkozott tavaly tavasszal is és láttuk mi lett a vége:

a Józsefvárostól elvett fejlesztési források és bevételek összege már jócskán meghaladja a 4 milliárd forintot.

Egy ennyire képes képviselőtől gyorsan meg kell szabadulni, még mielőtt kilobbizza az utolsó fillért is a kerület kasszájából….”

… és Kocsis „közbenjárt„….

„Újra megkapja Józsefváros az 1,7 milliárdos támogatást

Mint ismert, Pikó András polgármester úr megválasztása óta annyit szerencsétlenkedett és trükközött a gyerektábor felújításával is, míg december 31-én lejárt a határidő és vissza kell fizetnie a fel nem használt állami támogatást. Írt is egy vagdalkozó posztot, melyben fideszezett és “kocsismátézott” egy öblöset, amelyre tegnap már reagáltam. Ma újra írt egyet és ebben ki is merült a városvezetői munkája, pedig a két facebook bejegyzés és a baráti újságírók riadóztatása mellett írhatott volna akár egy e-mailt is, vagy érdeklődhetett volna a minisztériumban. Én tegnap délelőtt megtettem telefonon és levélben is. Haladéktalan tájékoztatást kértem a támogatás további lehetséges felhasználásáról, hiszen minisztériumi saját bevételnek minősül a visszafizetett összeg. Ma meg is jött Latorcai Csaba államtitkár úr hivatalos válasza, melyben jelzi, hogy

nincs akadálya a támogatási szerződés újbóli megkötésének, ha az önkormányzat azt írásban kéri!

Szóval Pikó úr ismét megbukott városvezetésből, ugyanis a őrjöngő posztok megírása helyett célszerűbb lenne inkább tájékozódnia, hiszen nem ért ahhoz a munkához, amit elvállalt. Ez pedig kommunikációs trükkökkel és csűrés-csavarással nem orvosolható.

Röviden: Józsefváros teljes egészében visszakapja az állami támogatást, kormányzati forrásból megújulhat a gyermekek és idősek négy évszakos üdülője, csak kérelmeznie kell az önkormányzatnak.

Remélem ez sikerülni fog, de a biztonság kedvéért a Fidesz helyi képviselői előterjesztést nyújtanak be erről. Ezután el kell végezni a vállalt építési és zöldítési programot a már megépült házak mellé. A polgármesteri székből nem nyavalyogni és hazudozni kell, hanem dolgozni, cselekedni.

Örülök, hogy segíthettem.

Nem vagyok biztos benne, hogy a tegnap hadrendbe állított baloldali propagandasajtó a mai fejleményeket is megírja, ezért minden megosztás fontos!”

Most már csak azt kellene elérni, hogy Kocsis Máté annyira felhúzza magát, hogy a „Lánchídra valót” is pár nap alatt kiutaltassa és rögtön előrébb lennénk egy kicsit.

Rusvai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük