Kocsis Máté beperelve rágalmazásért, méghozzá “a két év börtönnel büntethető, minősített esetéért”

Rágalmazás miatt beperli Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét Tordai Bence párbeszédes képviselő. Tordai a Facebook-oldalán azt írta, Kocsis “nagyon súlyos, és teljesen valótlan állításokat” fogalmazott meg vele kapcsolatban nagy nyilvánosság előtt, ezért pert indít a fideszes politikus ellen, akit ha elítélnek, akár két év börtönnel is büntethető lesz.

Kocsis Máté szerdán sajtótájékoztatót tartott,

amelyen arról beszélt, hogy igenis szükség van az Országgyűlésről szóló törvény és a házszabály módosítására, amely tovább korlátozza az ellenzéki képviselők tiltakozási lehetőségeit, majd azt mondta, hogy Tordai Bence, amikor elsétál fideszes képviselők vagy a miniszterelnök mellett,

rendszeresen olyan megjegyzéseket tesz, mint “Lógni fogtok, Meg fogtok dögleni, vagy Félsz te patkány”.

Kocsis szerint ezek a parlamenti jegyzőkönyv számára megörökíthetetlenek, de azt ígérte, igyekszik dokumentálni, hogy bemutathassa

“Tordai Bence valódi arcát”

a nyilvánosságnak.

Kocsis emellett deviáns és provokatív magatartásnak nevezte

a jobbikos Jakab Péter akcióját, amikor “önkényesen beleült” Orbán Viktor miniszterelnök székébe,

“piti kalandornak”

titulálta Jakabot, és azt mondta, akinek volt gyerekszobája, ilyet nem csinál. Kocsis azt is mondta, hogy a párbeszédes Szabó Tímea “letrógerozta” Trócsányi László egykori igazságügyi minisztert.

A fideszes politikus azt is közölte, szerinte nem igaz, hogy a véleménynyilvánítás szabadságát korlátoznák,

mert mindenki elmondhatja véleményét az Országgyűlésben, és az állami szervek is kötelesek lesznek a továbbiakban is segíteni a képviselői munkát, csak arra nem lesz mód, hogy

“képviselők berontsanak közintézményekbe, akár éjszaka is, és ott randalírozzanak”.

Minderről Tordai Bence közösségi oldalán….

“Kocsis Máté ma túlment minden határon: nagyon súlyos, és teljesen valótlan állításokat fogalmazott meg velem kapcsolatban. Nem linkelem, nem csinálok neki újabb reklámot.
Viszont amit teszek: beperelem rágalmazásért, mégpedig annak is a két év börtönnel büntethető, minősített esetéért. Idézem a Büntető Törvénykönyvet:

“Rágalmazás 226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
c) jelentős érdeksérelmet okozva követik el.”

Forrás

2 hozzászólás

 • 2019.11.20 - 21:30
  Közvetlen hivatkozás

  kocsis matekanal mar regen a kedves vezeto iranti huseg allando bizonyitasi kenyszere mukodik, vagyis akar hazugsag aran is fenn akarja tartani a latszatot, hogy o mekkora fideszes, es jaj, o most az uj megmondoember a partjanal….
  Egy ideig, mateka, egy ideig….
  Aztan te is menesztve leszel, mint az elodeid…
  Egy hasznalt zsepi leszel, tele takonnyal – eldobhato

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük