Kocsis Máté: értelmetlen az akadálymentesítés, mi azért megmutatjuk, hogy írhatja alá az ívet akár otthon is

Kocsis Máté nem tétlenkedik. A Fidesz budapesti elnöke értelmetlen szőrszálhasogatásnak tartja a baloldali pártok akadékoskodását, amiért akadálymentes metrót akarnak Budapestnek. Ő a regnáló kormány “fontos embere” 2018-ban, Magyarországon!

Kocsis tesz a budapestiekre, csak a párthűség bizonyítása a fontos

Mint az megírtuk hétfőn kilenc ellenzéki párt aláírásgyűjtésbe kezdett azért, hogy a felújítás alatt lévő 3-as metró állomásaira akadály nélkül feljuthasson mindenki.

Kilenc ellenzéki párt gyűjt aláírásokat a 3-as metró akadálymentesítéséért

„Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?”

Kocsis pártfunkci így beszélt a kezdeményezésről és az egész akadálymentesítésről:

„mellébeszélnek és csúsztatnak a baloldali pártok a 3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban, az általuk kezdeményezett népszavazási kérdés pedig értelmetlen”

Egyelőre Soros és bérencei nem kerültek szóba, de az igen, hogy

“a baloldal becsapja és hecceli a budapestieket egy olyan ügyben, amivel a városvezetésük és kormányzásuk idején ők nem foglalkoztak, hanem „szétlopták a fejlesztési pénzeket. Ezért nem csak értelmetlen és hamis az aláírásgyűjtés és a népszavazási kezdeményezés, hanem hiteltelen is, melyet – nyilván nem véletlenül – épp az országgyűlési választási kampányra időzítettek. A baloldal sosem a budapesti polgárok érdekeit tartotta szem előtt, hanem saját önös szempontjait, a mostani akciójukkal is legfeljebb csak azt tudnák elérni, hogy lelassítanák a 3-as metró felújítását”

Azt még fontosnak tartotta leszögezni, hogy

„a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége egyetért Tarlós Istvánnal, támogatja a 3-as metró mielőbbi felújítását, és annak akadálymentesítése érdekében végzett munkát”.

Aláírni nemcsak a pultoknál lehet, az aláírás-gyűjtó ív ugyanis letöltött és kinyomtatott formában is használható. Az ívet le lehet tölteni Horváth Csaba Facebookjáról, illetve az Akadálymentes Budapestet Facebook-oldalról is.

Az aláírásgyűjtéshez néhány technikai információ:

 • az íveket A4-es formában kell kinyomtatni,
 • kék tollal kell kitölteni,
 • az íveket csak állandó vagy ideiglenes budapesti lakcímmel rendelkező állampolgárok írhatják alá,
 • az aláírásokat a gyűjtésben résztvevő pártok irodájában lehet leadni (az MSZP a II. és az V. kerületi irodáját adta meg),
 • kérésre a szervezők elmennek bárhová elmennek az aláírt ívekért.

Dr. Erdős Gábor, az LMP elnökségi tagjának, józsefvárosi képviselője az alábbi posztot tette ki közösségi oldalára:

“Most hogy Kocsis Máté budapesti Fidesz-elnökként elkezdte az ellenzéket ócsárolni a metró-népszavazás ügyében, közzéteszem itt azt a választ, amit sokadik adatigénylésemre adott Kocsis mint polgármester (ill. a kerületi Jegyző). Eszerint a kerület 5 megállója közül 1-et (!) akadálymentesítenek. És ígérik, újra megkérdik a BKK-t… Mossák kezeiket. Mintha nem Tarlós, Kocsis és a Fidesz felelőssége volna mindez!

Emlékeztetőül: az egész akadálymentesítés-botrány akkor robbant ki, amikor egy korábbi képviselői kérdésemre adott válaszban Kocsisék elismerték, hogy sok állomáson elmarad az akadálymentesítés.

Addig is gyűjtjük tovább az aláírásokat! Vagy figyelembe veszi végre a Fidesz a kismamák, idősek, mozgáskorlátozottak érdekeit is, vagy népszavazással kényszerítjük rá!”

fotó: E.G. közösségi oldala

Tarlós több mozgássérültet szeretne?

Tarlós István, amikor arról kérdezték, miért nem lesz akadálymentesítve a felújított metró, azt mondta:

„45 évig nem volt akadálymentes. Minden együttérzésem a mozgássérülteké, de az ő utasszámuk ezrelékben sem fejezhető ki.”

Mindezek fényében borítékolható, hogy egy olyan főpolgármester, aki direkt rosszat akar városának, nem a legmegfelelőbb poszton ül.

Tarlós hadakozik, Horváth Csaba aláírást gyűjt – népszavazás a 3-as metró akadálymentesítéséért

Tarlós ne akadályozza a 3-as metró akadálymentesítését 

 

 

 

 

 

 

Egy hozzászólás itt: “Kocsis Máté: értelmetlen az akadálymentesítés, mi azért megmutatjuk, hogy írhatja alá az ívet akár otthon is

 • 2018.02.07 - 16:06
  Közvetlen hivatkozás

  kocsismáté !!!! Nem kivánom, de hogy fogsz közlekedni a metrón áptilis 8 után amikor kitörik a nyakad ?? Oda nem lehet autóval menni csak kerekesszékkel TE MOCSKOS GECI 9 1./ orbánviki, 2./ bayerzsóti, 3./ rogántoni, 4./pohlpitya., 5.-/ mészaros, 6./ lázárka / annyitér./ 7../ LAJOSKA a disznópásztor, 8./ rezibiztos sziszi , Most jössz TE !!!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük