Kocsis szemezgetne a titkosítás-feloldások között – Felsejlett a következő Fidesz-szlogen: “…az ország szuverenitását súlyosan sértő baloldali cselekmények és tranzakciók…”

A Fidesznek “karácsonyi ajándék” a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatos titkosszolgálati anyag első jelentése, amiről Kocsis Máté frakcióvezető a “titkos” minősítés feloldását kezdeményezte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki ülésén és amiről közösségi oldalán úgy számolt be, mint az évszázad bűnéről, ami az ország szuverenitását súlyosan sérti. A közszolga érdekes módon a kormány titkosított ügyletei iránt nem mutatott érdeklődést.

Oldják fel az összes titkosítást, derüljön ki pártfüggetlenül a frankó!

Kocsis Máté Facebook-oldalán írt a fentiekről, ahol közölte:

a bizottság ülésén megtették első jelentésüket a magyar titkosszolgálatok vezetői a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban.

Az ügyben megismert tények megdöbbentőek, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett – hangsúlyozta.

“A titkosszolgálati anyag minősítése 2051-ig titkos, azonban a bizottság mai ülésén kezdeményeztem ennek feloldását, hiszen az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak”

– tette hozzá.

Megjegyezte:

….remélem – az ügy súlyára tekintettel -, hogy ennek nem lesz akadálya, és azt is, hogy a baloldali pártok sem ellenzik mindezt.

A politikus azt közölte:

a megismert információkból kiindulva nyilvánvaló, hogy az elemző-értékelő munka következő időszakos jelentése is olyan tényeket hoz majd a felszínre, amelyek “segítenek majd tisztán látni a rendszerváltozás óta eltelt három évtized legsúlyosabb botrányát, annak személyi és szervezeti összefonódásait”.

A kommentekből szemezgetve….

A hatás nem marad el, a merítésból egyértelműen látszik, megtalálták az elkövetkező időszak ellenzék-ellenes témáját, ami nagy sikert aratott a követők körében és mindegy, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye, ők csak nyerhetnek rajta. A fideszesek között nem soknak jut majd eszébe hogy a temérdek Orbánék által titkosított anyagot is érdemes lenne  hozzácsapatni a fentihez.

“Reméljük, lesznek a szokásos politikai következmények mellett végre büntetőjogiak is!”

“30 évre titkosítani olyan tényeket, amelyek jelenlegi életünket érzékenyen érinthetik 😡😡😡😡😡? Ki a fenét védenek ezzel? Kik olyan fontosak, hogy a nemzet biztonságánál előbbre való az övék?”

“Nagyon következetesnek kell lenni. Fel kell deríteni ennek minden szálát. És felelősségre kell vonni az érintetteket.”

“Mindenképpen hozzák nyilvánosságra!Nem lehet ezt elzárni előlünk.A bűnösöket pedig állítsák bíróság elé..Senki nem kivétel.”

“Bízunk benne hogy sikerül a titkosítás feloldása, és megkapják méltó büntetésüket az elvtársak, és abban is bízunk, hogy nem fogják évekig nyomozgatni az ügyet, bár ismervén a folyamatban lévő ügyeket, ugyancsak lassan haladnak a nyomozással, és kérdés hogy pont kerül-e valaha a végükre!”

“Vajon ebből lesz is valami, vagy csak a “szokásos” kampány része, amit már most elkezdtek az önkormányzati, és EU-s választásoknak nekirugaszkodva? …éééérdekes az álarcos alakról, és az általa felderített dolgokról, hangfelvételekről, azok soráról, a benne szereplő egyének büntető-vagy akármilyen jogi felelősségéről is hatalmas csend lett azután, hogy lezajlottak a választások! Pedig előtte minden nap előjött valamivel az álarcos alak … most semmi, csend és hullaszag!”

“Természetesen olyan dolgokat titkosítanak , ami nem tiszta ügy. Feloldani , tárgyalni , elzárni aki benne van. Hasonló , mint a mentelmi jog . Annak leple alatt is bűnöznek egyesek.”

“Óvatosan a reménykedéssel, nehogy csalódás érjen mindenkit. Nehogy hamarosan megkezdődjön a zsarolási időszak akár az EU-tól azEP-től,vagy éppen az USA-tól. Tudjátok lesznek majd fontoskodók, akik majd közbe lépnek. Melyik bíró kezébe kerül, ha egyáltalán eljutna odáig.”

“Most itt az alkalom, hogy a rendszerválás óta elhallgatott, elfelejtett, elsunnyogot konkrét büncselekmények okozta felháborodásokat kicsit enyhítsék. Kire tartoznak ezek a penetráns politikai-gazdasáégi bűncselekmények, ha nem az érintettekre, a becsapottakra ? A bírósági herce-hurcák egy másik fejezet, de ha ezt is valami magasabb “érdekek” miatt, s kamu törvényességi okokra hivatkozva lenyeletik a néppel, na akkor tényleg, nincs más meglátás, mint hogy legalább 3 millió szavazót dobáltak meg ismét szarral !”

“Ha ezt titkosítják, én is kimegyek az utcára, akkora egy disznóság ez! Lássam már egyszer legalább, hogy a törvény szigora lecsap a tolvaj csalókra!”

Titkosítva maradnak?