Kóger Dániel négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott

Kóger Dániel, a Corona Brasov magyar válogatott jégkorongozója négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott az Erste Ligában.

A csatár legközelebb november 20-án léphet jégre az Erste Ligában

A liga fegyelmi bizottságának indoklása szerint a címvédő SC Csíkszereda otthonában vasárnap 7-0-ra elveszített mérkőzés 17. percében a játékos “egy korábbi ütközést torolt meg szabálytalan ütközéssel”. Az esetnél Kóger számára a “korongszerzés nem volt a cél, a korong nem tartózkodott a közelben”, a vétkes “szándéka kizárólag a fej, nyak területének támadása volt”.

Kóger Dániel kihagyni kényszerül csapata négymeccses magyarországi túráját – amelyen sorrendben a DVTK, a DEAC, a Ferencváros és az Újpest vendégei lesznek a brassóiak -, és legközelebb Gyergyószentmiklóson lesz bevethető.

Kóger tagja a magyar válogatott keretének, Kevin Constantine szövetségi kapitány 39 játékost hívott meg a Sárközy Tamás Emléktornára, amelyet november 10. és 13. között rendeznek Budapesten.

A címvédő Csíkszereda nyerte az erdélyi rangadót

A címvédő SC Csíkszereda 7-0-ra legyőzte a vendég Brassót a jégkorong Erste Liga egyetlen vasárnapi összecsapásán. A hazaiak a 6. percben már 2-0-ra vezettek, és a folytatásban is az ő akaratuk érvényesült a 65 perc kiállítást hozó összecsapáson.

Tódor Krisztián, a Csíkszeredai Sportklub másodedzője

“Úgy gondolom, az idény során az eddigi legjobb teljesítményt tudtuk nyújtani. Próbáltuk átmenteni a múlt heti Kontinentális Kupán mutatott jó játékunkat. Erre lesz szükségünk a most következő magyarországi túránk során is. Igyekszünk minimalizálni a hibákat a védekező zónában, minden edzésen azon dolgozunk, hogy jobbak, erősebbek legyünk, többet és gyorsabban tudjunk korcsolyázni. Ezek mind a játék fontos összetevői. Próbálunk fejlődni minden tekintetben. Holnap szabadnapot kapnak a srácok, kedden újból edzés, este pedig indulunk is Magyarországra, ott ismét mindent megteszünk, hogy győzelmekkel térjünk haza.”

Sofron István (Csíkszeredai Sportklub): Nagyon jó érzés volt visszatérni, rossz érzés kintről nézni a srácokat, látni, hogy nem segíthetek

“Tudjuk jól mit jelent a szurkolóinknak legyőzni egy igazi riválist, mi pedig ilyen játékkal, ilyen eredménnyel, úgy gondolom, egy fantasztikus estével ajándékozhattuk meg őket. Nagyon örülök, hogy góllal és gólpasszal tudtam segíteni a csapatomat. Fantasztikus érzés, mikor megtelik a Vákár, ez egy igazi hokicsemege volt. Úgy gondolom, a kapusteljesítményünk parádés volt, Murok nagyon sokszor mentett meg minket. Nagyon sok fegyelmezetlen kiállításunk volt, amin változtatnunk kell, hiszen ez megbosszúlja magát, ha ezt huzamosabb ideig így csináljuk. Ettől függetlenül ma sikerült kivédekezni. Csúsztunk-másztunk a győzelemért.”

Strenk Hunor, a Corona Brassó másodedzője

“Ma este a hazai csapat a játék minden aspektusában  felülmúlt minket. Készültünk a mai találkozóra, hisz tudjuk, ez mindig egy igazi párharc szokott lenni a két erdélyi csapat között, az ilyen mérkőzés miatt sportolunk. A Csíkszereda ma teljesen megérdemelten győzött, a játék minden elemében fölénk nőttek: a fizikális részében, támadásban, védekezésben, kapus teljesítményben egyaránt. Ez volt az oka a mai vereségünknek. A következő összecsapásokon sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanunk. Erre kell a közeljövőben törekednünk, mert egyenlőre nagyon hullámzó mind a játékunk, mind pedig az eredményességünk.”

Erste Liga:

SC Csíkszereda – Corona Brasov 7-0 (3-0, 2-0, 2-0)
Gól:
 Garrett Clarke (2.), Jevgenyij Szkacsov (6.), Péter Balázs (13.), Részegh Tamás (22., emberelőnyben), Gecse Hugó (28.), Sofron István (42.), Karel Kubat (57.)

A tabella:
 1.  Budapest JAHC                9  7   1   –   1  44-21  23 pont
 2.  FTC-Telekom                  8  6   –   –   2  29-19  18
 3.  DVTK Jegesmedvék            10  4   2   1   3  32-29  17
 4.  Gyergyói HK                  8  5   –   –   3  39-24  15
 5.  DEAC                        12  4   1   1   6  40-46  15
 6.  SC Csíkszereda               9  3   1   3   2  30-27  14
 7.  Corona Brasov               10  4   1   –   5  28-30  14
 8.  Dunaújvárosi Acélbikák      11  3   2   1   5  30-40  14
 9.  UTE                         10  3   –   1   6  29-34  10
10.  FEHA19                       9  1   –   1   7  12-43   4

Forrás: MJSZ / MTI

VK – SPORT