Kollégiumtűz – 37,5 millió forint gyűlt össze az elhunyt férfi családjának

Harminchét és félmillió forint adomány érkezett a januári Ráday utcai kollégiumtűzben elhunyt férfi családjának támogatására – közölte a Magyarországi Református Egyház (MRE) kommunikációs szolgálata szerdán az MTI-vel. Az MRE az összegyűlt pénzt átutalta a férfi özvegyének.

Gyűjtés…

Ahogy arról beszámoltunk, január közepén három fiatal gyújtogatott Budapesten, a IX. kerületi Markusovszky téren, a Ráday Református Felsőoktatási Kollégium térre eső részén. A kollégium lángra kapott és szinte teljesen kiégett.
Az épület második emeletén az egyik vendégszobában tartózkodó 46 éves férfi életét vesztette a tűzben, mindenki más épségben hagyta el a kollégiumot.

Döbbenet! Szándékosan gyújtották fel a Ráday utcai kollégiumot

Az áldozat családjának a református egyház még a temetés előtt 3 millió forint gyorssegélyt utalt át. Ezután az MRE gyűjtést hirdetett a férfi özvegyének és négy gyermekének támogatására – olvasható a közleményben.

A felhívásra reagálva az ország több száz médiuma, országos és helyi televíziók, rádiók, internetes portálok, valamint a református egyház minden médiuma és közösségi oldala adakozásra buzdított, több millió emberhez eljuttatva a hírt

– írták.

Február 20-ig 37 555 320 forint érkezett az erre a célra elkülönített számlára.

“Jó szándékú közösségek és emberek ezrei adakoztak, köztük különböző felekezetek, református gyülekezetek és református egyházi vezetők”

Jelezték: az épületben a becslések szerint milliárdos kár keletkezett, és 165 diák maradt otthon nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük