Komáromi doktor oltási terve: egyszerű, szakszerű, érthető, kivitelezhető – Kötelező olvasmány Müller Cecíliának!

Hetek óta azt hallani, hogy van nemzeti oltási terv, amit Müller Cecília szerint nem változtatnak. Egy a bibi: nem csak mi, az “oltakozni akarók”, hanem a “oltakozást végzők” sem tudják, hogy ki, mikor, hol, milyen sorrendben olt. Orbániában ezt nevezik “tervnek”? A hatalmas és méregdrágán fenntartott apparátus helyett Dr. Komáromi Zoltán elővette a kockás papírt és megírta….

Nem kell folyton feltalálni a csőben a lyukat! Oltási terv…

“A háziorvosok kihagyhatatlanok abból a kampányból, hogy a lakosság minél nagyobb arányban akarjon védőoltást kapni, ill. minél hamararabb sikerüljön legalább 7 millió honfitársunkat beoltani, hogy társadalmilag védetté tegyük az országunkat.

Én azt javasoltam, hogy – a nem kötelező védőoltásokhoz hasonlóan – :

 • azok a háziorvosi rendelők, amelyben 3-nál több praxis működik legyenek/lehessenek oltóközpontok, amennyiben a háziorvosok vállalják ezt a feladatot,
 • minden arra alkalmas és erre jelentkező páciensük után a praxisok kapjanak 4.000 Ft-ot (2×2.000 Ft) – állami forrásból, nem a biztosítási kasszából, mivel a védőoltás és a járvány elleni küzdelem állami/kormányzati feladat.

Kicsi matematika:

 • országosan 7 milió ember beoltása így 28 milliárd Ft-ba kerülne, de ismerve a háziorvosok munkabírását és a pácienseikre gyakorolt pozitív hatását ez az akció 3-4 hónap alatt lebonyolítható lenne.
 • praxisonként ez 1.400-2.000 pácienst számítva összesen 5.6 – 8 millió Ft-ot jelentene, melynek közel 57%-a (3,19 ill. 4,55 milló Ft) mindössze 10 napig maradna a vállalkozó háziorvosoknál, mivel az átutalt összeg 43%-a adó.

Ha tehát egy háziorvosi team 2-3 hónap alatt beoltja a nála regisztrált betegek 70%-át, akkor páciensenként összesen nettó 2.275 Ft bért bért vihet haza.

Ha ezt 2:1 arányban elosztjuk a háziorvos és a praxis ápolónője között,

akkor ők 3 hónapig havonta nettó 707 ezer/353 ezer Ft-ot, nagy praxisokban (2 asszisztenssel számolva) 760 ezer/ 380 ezer/380 ezer Ft-ot vihetnek haza.

Annak ellentételezéseként, hogy rendelési időn kívül 3 hónap alatt 2x beoltják a praxisukban regisztrált embereket:

 • biztosítják az oltások beadásához szükséges infrastruktúrát,
 • értesítik a pácienseiket,
 • időpontra behívják őket,
 • részletesen tájékoztatják őket a védőoltás hatásairól, mellékhatásairól,
 • megvizsgálják őket, hogy nincs-e a védőoltást kizáró betegségük, fertőzésük,
 • beadják a védőoltást,
 • ezt megfelelően dokumentálják,
 • és ha van mellékhatás, akkor azzak kapcsolatosan intézkednek.

Összességében tehát országosan maximálisan nettó közel 4,5 milliárd Ft-ba kerül az államnak

Ráadásul a saját háziorvosának jóval több ember hisz, mint a kormányzatnak, beleértve a miniszterelnököt, Kásler professzort, a teljesen elkoptatott hitelességű tisztifőorvosasszonyt, nem is beszélve a külügyminiszterről és államtitkárairól.”

Manci néni

2 hozzászólás

 • 2021.01.18 - 08:17
  Közvetlen hivatkozás

  Volt már olyan a világtörténelemben, hogy politikai gyilkosság vetett véget egy diktátor életének és utána a nép sorsa jóra fordult….Ha viszont ez nem jönne össze, akkor 2022-ben minden normális magyar ember, azaz minden nem fideszrajongó ember menjen el szavazni, és adja voksát a közös ellenzéki jelöltre és pártra.

  Válasz
  • 2021.01.18 - 08:31
   Közvetlen hivatkozás

   Komáromi doki javaslatát tuti nem fogadja el a fidesz, azaz orbán, mert túl egyszerű, jól átlátható, kivitelezhető. Ennek a bagázsnak valamiért a bonyolult, átláthatatlan, nehezen kivitelezhető dolgok jönnek be. Vagy a fidesz csak ilyet tud előállítani a “szakértőivel”. Más jó ötletét meg se hallgatják

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük