Tovább dübörög a “mentős” botrány! —  Komáromi Zoltán: Németh Athina nemcsak a mentős, de az egészségügyi nyilvántartásban sem szerepel

Több körben beszámoltunk a magát mentőápolónak mondó hölgy és Korózs Lajos esetéről, melyben úgy tűnik minden fontosabbá vált, mint, hogy mi történt azokkal a betegekkel, akiket a kásleri levelet követően hazaküldtek a kórházak a pandémiára hivatkozva.

Az EMMI büntetőfeljelentést tesz az MSZP-videója miatt, melyben Korózs Lajos egy mentősként dolgozó nőt a kórházkiűrítésekkel kapcsolatban kérdezett, majd kiderült, hogy sem az Országos Mentőszolgálatnál, sem a Szamaritánus Mentőszolgálatnál nem dolgozik az illető.

Németh Athina néven senki sem szerepelt a nyilvántartásban, sem ápolóként, sem mentőápolóként, sem mentőstisztként

Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségpolitikusa az ATV Egyenes Beszéd műsorában elmondta, hogy simán le lehet kérdezni azt, hogy valaki szerepel-e az egészségügyi nyilvántartásban, valamint azt is, hogy a szerzett képesítéseit karban tartja-e. A háziorvos szerint az volt az érdekes, hogy Németh Athina néven senki sem szerepelt a nyilvántartásban, sem ápolóként, sem mentőápolóként, sem mentőstisztként. Innentől kezdve Komáromi szerint az embernek gyanakodnia kell, mert ha valaki egyszer bekerül a rendszerbe, akkor is benne marad, ha abba hagyja az egészségügyi tevékenységét, csak az szerepel mellette, hogy inaktív.

 

Komáromi Zoltán ki meri jelenteni, hogy

a naprakész nyilvántartásban nem szerepel ilyen keresztnevű személy.

 

Itt kell megemlíteni, hogy a közösségi oldalon találtunk olyan megszólalót, aki együtt dolgozott Athinával:

Athina valamikor munkatársam volt a Samaritanus Mentőszolgálatnál, így személyesen ismerem. Nagyon elkeserítő, hogy a tevékenysége politikai csatározások célpontjává tette személyét, amelyben egy MSZP-s politikusnak nyilatkozott, hogy az általa magánápolóként ellátott, kórházból kiebrudalt 10 betegből 9 meghalt. Tudom és ismerem nagyon jól Athina önfeláldozó tevékenységét, amely a szakma iránt, és az emberek iránt érzett szeretetéből fakad.

…lehet más nevet használ, mint amin bemutatkozott, ez is egy magyarázat lehet…

Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő ezt kiegészítve elmondta, hogy a keresőben van egy olyan rubrika is, hogy az egészségügyben használt névre lehet rákeresni, lehet más nevet használ, mint amin bemutatkozott, ez is egy magyarázat lehet.

Komáromi elmondta, hogy a 70-es években mentőtisztek csak az állami mentőszolgálatnál voltak, magánszervezetek csak nagyon kis számban jelentek meg.Szinte mindenki mindenkit ismert a mentős közösségben, annyira kevesen voltak.

A lényeg a lényeg!

Az orvosok kifejezték aggodalmukat annak kapcsán, hogy a lényegről nincs szó, vagyis hogy sokan életveszélyes helyzetbe kerültek a kórházi ágyak kiürítése miatt,. Komáromi elmondta, hogy az EMMI-nek nem volt olyan szakmai programja, ami az egészségügy veszélyhelyzetben való átalakítására vonatkozna. Komáromi szerint

“Kásler Miklós levelezőn” végezte el a miniszteri szakot.

Kunetz Zsombor szerint

helyes, ha indul eljárás a Németh Athina-ügyben, viszont arra is kíváncsi, hogy amit állít a nő, az vajon igaz-e.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük