Komlón törölték a DK jelöltjét a szavazólapokról

Félreértés miatt a helyi választási bizottság nyolc egyéni szavazólapról kihúzta Nagy Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjét a komlói 5. számú szavazókörben – olvasható a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján. 
[mnky_ads id=”10551″]

Az a fránya bocsika...

[mnky_ads id=”10552″]
A Baranya megyei 2-es választókerületben így kommentálták a történteket:

a helyi választási iroda munkatársa a szavazókör megnyitása előtt jelezte a jegyzőkönyv vezetőnek, hogy a szavazatszámláló bizottságba a DK által delegált tag visszamondta megbízását. Ezt a jelzést a jegyzőkönyvvezető félreértette, és a bizottság emiatt az egyéni szavazólapokról a DK jelöltjét, Nagy Ferencet lehúzta. A szavazás megkezdésekor nyolc választópolgár kapott ilyen szavazólapot.

Mivel a szavazás lezárása előtt az urnákat felbontani, belőlük szavazatot kivenni nem lehet, a nyolc érintett választópolgárnak a bizottság nem adhat új szavazólapot. A nyolc ember közül utolsóként szavazó – miután bedobta szavazólapját az urnába – jelezte, nem tud arról, hogy a DK jelöltje visszalépett volna.

Választói bejelentés

A szemfüles polgár bejelentésére az alábbi magyarázat érkezett:

A szavazatszámláló bizottság a szavazólapok érvényességéről a számláláskor dönt, egyenként megvizsgálva őket (…) a szavazás a rendkívüli esemény után a megfelelő egyéni szavazólapok kiadásával folytatódott.

[mnky_ads id=”10553″]

A plakáttépkedő megharapta az újságírót

Választási csalás telefonon – +36 21 233 36 39 – jelentkezzen, akit szintén hívtak!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük