Sorting by

×

Komoly földrengés volt

Erős földrengés rázta meg Alsó-Ausztriát és Bécset Az epicentruma Alsó-Ausztria területén volt. A rengést, még Bécsben és St. Pöltenben is érezni lehetett.

Komoly földmozgás

Erős földrengés történt kedden este Neunkirchen területén. Az osztrák  Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG) szeizmikus szolgálata szerint a 4,3-as erősséget 00: 57-kor mértük. A károk felmérése jelenleg is tart, de  egyenlőre úgy tűnik épületekben nem keletkezett  kár. A rengés egészen Bécsig és St. Pöltenig érezhető volt.

A helye nemrégen  március végén és április elején is érte földrengés. A Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG) adatai szerint az akkori földrengés a legerősebb volt a Bécsi-medencében az elmúlt 20 évben. A nagyságot végül 4,6-nak adták meg. Az a tény, hogy nem történt károsodás, “az epicentrum mélységének köszönhető” – mondta egy szeizmológus.(oe24.)

földrengés

Földrengések Magyarországon

Magyarország területén évente átlagosan 100-120 kisebb (mint 2.5 magnitúdójú) földrengést regisztrálunk érzékeny szeizmológiai hálózat segítségével. Ezek nagy része a lakosság számára nem érezhető. A rengések megfigyelt gyakorisága alapján az ország területén évente négy-öt olyan földrengés keletkezik, mely az epicentrum környékén már jól érezhető, de károkat még nem okoz (2.5-3.0 magnitúdójú). Jelentősebb károkat okozó rengés csak 15-20 évenként, míg erős, nagyon nagy károkat okozó, 5.5-6.0 magnitúdójú földrengés 40-50 éves intervallumban pattan ki.

Hasonló

földrengés

 

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.