Connect with us

Blogbazár

Komolyan aggódom. Gulyás Gergelyt be fogják fóliázni, az tuti – Heti Lendvaiságok….

Megosztás

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most az elmúlt pár nap gondolatait olvashatják mindennapi visszásságainkról.

Komolyan aggódom. Gulyás Gergelyt be fogják fóliázni, az tuti - Heti Lendvaiságok....
Megosztás

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most az elmúlt pár nap gondolatait olvashatják mindennapi visszásságainkról.

Komolyan aggódom. Gulyás Gergelyt be fogják fóliázni, az tuti

A legutóbbi Kormányinfón félreérthető szexuális célzást tett.

Pedig nem tudhatta, hogy nem nézik kiskorúak is!

És mégis. Holmi „öncélú örömszerzés”-ről beszélt, amit az EP liberális képviselői művelnek magukkal. Én elhiszem, hogy csak az aláírásgyűjtésre gondolt, amellyel a magyar kormány elleni határozottabb fellépést sürgették, de ez nem mentség. Tudhatná, hogy „az öncélú örömszerzés” és szinonimái Tóth Tihamér atya „A tiszta férfiúság” című, bő évszázaddal ezelőtti alapművében, amely alcíme szerint „kötelező jelleggel ajánlott minden fiatal legénynek”, mit jelentenek. Olyan tiltott, magányos, méghozzá házasság előtti szexuális tevékenységet, amelynek következtében az atya szerint a serdülő fiatalemberre „hátgerincsorvadás, tüdővész, életuntság”, és természetesen gyehenna vár.
Nem vagyok meglepve. A liberálisoktól minden kitelik.

Még az a szerencse, hogy miniszter úr megnyugtatott: az öncélű örömszerzők nem voltak sokan, csupán „néhány szélsőséges”.

Csak egészen picit von le szavai értékéből, hogy az erélyesebb fellépést reklamáló határozatot végül az Európai Parlament négyötöde megszavazta.

Most aztán leshetik, hogy a magyar kormány akár egy fillér CSOK-ot adjon nekik.

Nálunk a köztársasági elnök azt a feladatot kapta, hogy nő

A törvény szerint a köztársasági elnök „kifejezi a nemzet egységét”, „őrködik az államszervezet demokratikus működése felett”.

Apró problémák állnak elő, ha a nemzetet már megelőzőleg ketté vagy többfelé szakították, és az államszervezet nem annyira demokratikusan működik. Ilyenkor nincs mit kifejezni, és nincs min őrködni, ugyebár.

Új feladat kerestetik. Nálunk a köztársasági elnök azt a feladatot kapta, hogy nő. Személyében jelképezi, hogy a magyar nők minden lehetőséget megkapnak, minden funkciót elérhetnek. Ez olyan erős bizonyíték, hogy a női esélyegyenlőség kérdése ki is van pipálva. Az újonnan alakult nevelésügyi kormánybizottságba pl. teljesen felesleges egyetlen nőt is bevenni, noha a pedagógusok többsége nő. Semmi baj, gyakran így volt ez a népszaporulatot forszírozó rangos testületekben is.

Addig is, amíg ez megváltozik, a köztársasági elnök hivatalból A NŐ.

Kedves, csinos, mosolygós, és nemigen szól bele. Ahogy ez rendes asszonyoktól a családban és a munkahelyen elváratik. Háziasszonyként teával kínálja a miniszterelnököt, külföldön az ország szebbik, szolidárisabb arcát mutatja.

Neki szabad, sőt kötelező rebbenő szempillával nőies csacsiságokat nyilatkozni, mint pl.: „Magyarország mindent megtesz Ukrajna támogatásáért”. „A mi álláspontunk Ukrajnát és Oroszországot illetően ugyanaz, mint a többi 26 EU-tagállamé”.

Bizonyára olvasta Kosztolányi valamelyik teázós versét: „fűtjük arcunk bíbor tea gőzén,/ vagy hintázunk együtt a hintaszéken.” Tea megvolt a Sándor palotában. Hinta megvolt a nyilatkozatokban. Nő megvan az elnöki székben. Mi kellene még?

Gulyás rezzenéstelen arccal….

Még ugyan van pár nap hátra, de nagy valószínűséggel máris elhangzott a hét legarcátlanabb mondata.:

„Ha volt a tanárbéremelésnek komoly ellenzője, akkor ezek a baloldal mellett a pedagógus szakszervezetek voltak”

– mondja rezzenéstelen arccal a Kormányinfón a kancelláriaminiszter. Aztán még egyszer, a gyengébbek (értsd: a tanárok) kedvéért:

„Ha azt keresik a tanárok, kik a legnagyobb ellenségei a béremelésnek, akkor a baloldal után rögtön a pedagógus szakszervezetek következnek.”

Már alig várom a következő Kormányinfót. Bizonyára megtudjuk, hogy az egészségügy rendbehozásának (a baloldal mellett) a betegek a legnagyobb ellenségei. Valamint a vásárlók a legkomolyabb ellenzői az infláció csökkentésének. Szegény kormány folyamatos ellenszélben teszi a jót.

Szerző