Komondorok és sárkányok a Lánchíd tövében avagy Nyomasd, Peti, velünk nem lehet lacafa*zálni – Manci néni bejglit süt

Behavazott Lonci bácsiéknál, vastag lepel takará már be a bérci káposztaágyást. Manci néni bejglit süt, Lonci apó havat lapátol és a nemváltáson gondolkodik. Nem engedem, istenuccse, ordítja bele a nagy magyar éjszakába. Rab László szŰrreál összefoglalója a 48-as hétről.

Nemi orient

Minél vastagabb a hótakaró, annál inkább eltakarja Lonci bá’ Minijének zűrös ügyeit. Nem látszódik annyira Borkai polgártárs csiklólátó kalandja, a hó súlya alatt roskadozik a brüsszeli ereszcsatorna is, amelyen Szájer kartárs a minap – akár a balszerencsés hegymászó a Himaláján – leereszkedett. Kaleta kartárs gyermekpornós felvételeit is jól el lehet takarni a nemváltással kapcsolatos népszavazás kiírásával. Aminek Lonci bácsi és Manci néni felettébb örülget. Hogy nézne már ki, hogy a falujukban a leányok egyszercsak fiúkká, amazok meg bajszos legényekké változnának.
Persze ha a párt parancsolná, az más lenne. Ha maga a Mini kérné a kedves népet arra, hogy szíveskedjék megváltoztatni nemi orientjét, azon talán már Lonci bácsiék is elgondolkodnának. Mondjuk az, hogy a tata váratlanul kendőcskében kezdene havat lapátolni a káposztaágyás mellett, eléggé jól mutatna a látványterveken. De ha a párt kérné, talán ez is megoldható lenne. A lényeg a párt népszerűségének emelése és a Márki-Zayista Sorosgyurcsány beszivárgásának megakadályozása. Falucskánk nemi tisztaságának megőrzése. Ha ez a ’kanadai’ – „hallottad, Mancikám, nem is magyar!” – le tudja győzni a Minnermájert –, ég szakad és föld indul, egy szemvillanás alatt odalesz a nyugalom. Azt pedig senki sem akarhatja vidékütt, hol a nemzetbiztonsági kockázatot – az ellenzéket – már teljesen sikerült ifjúgárdásan blokkolni. Tavaszig az a feladat, hogy meg kell őrizni… a mit is? Itt Lonci bácsi kicsit elgondolkodott, mert a szűzesség jutott eszébe, de ez még a nemváltás előtti idők homályába vész.

Kutyaharapást szőrével

Most már eldőlt, hogy nyugdíjazzák az oroszlánokat, nem lehetséges – nemzetbiztonsági kockázat –, hogy visszakerüljenek a Lánchíd tövébe. A Fideszpárt nemzetközi pályázatot írt ki, amelynek győzteséről még a pályázat kiírása előtt döntöttek a Karamellában. Kik, kik? Hát az Orbán Viktor egy személyben, csak éppen ki van adva, hogy királyi többest kell alkalmazni.

Falucskai Ivett vagyok, elmondom önöknek tizenhét másodpercben, hogy mi a stájsz a várban. Nemzetbiztonsági okok miatt le kellett kordonnal zárni a Karamella előtti feljárót, de ennek örül az egész nemzet, és még Borneó és Celebesz is, köszönöm a figyelmet, áldás békesség.”

Tehát kordon van a Karamellánál, sziggorúan átépítés miatt. Nehogy az legyen, hogy jön arra a Már… oppardon Mégki-Zay, és akkor a daruról, mely épp fölemeli az oltári bazinagy kubikostalicskákat az égbe, valami a fejére essen szegény nemzetbiztonsági kockázatnak. Kordonnal lesz lezárva minden olyan szeglet és kutyafuttató is a városban, amelyeket a Minner meglátogat a közeljövőben.
No de a kőleók, hogy egyik szavamat a másikba ne öljem. Komondorkutyák lesznek a pesti oldalon, amelyek vállán kerecsensólymok ülnek, a komeszek két lábon állva egyensúlyoznak, pofájukat nagyra tátják, közben pedig felvételről – az MTVA engedélyével – kutyaugatást lehet hallani. Így teremti meg a kormány az interaktivitást. Aki átmegy a hídon, kap egy nemzetiszín szalaggal átkötött dokumentumot (a kormány közbeszerzést írt ki rá, csak az jelentkezhetett, aki Mészáros Lőrincnek garantált rokona), szőrszálak lesznek kasírozva az igazolványon, mely a ’kutyaharapást szőrével’ ősi magyar mondását lesz hivatott jelképezni.
Na jó, de mi lesz a budai oldalon a két brexites kőleó helyén? Erre egyelőre nem lehet pontosan tudni a választ. Annyi szivárgott ki, hogy az Elb*sztuk című film producerét felkérték arra (az előkészületekről bővebben írtunk a 47-esben), hogy gondolkodjon el a hétfejű sárkány szerepeltetésén, Márki-Zay, Soros, Gyurcsány legyen a sorrend, az egyik oldalon férfi, a másikon hét női sárkányfejek legyenek (Dobrev, Donáth, Kunhalmi stb.), a költségeket Toniboy miniszter állja. Mindkét szoborcsoport talpára írják rá, hogy ’Vigyázat! Nemzetbiztonsági kockázat!’
A Mininek nagyon tetszett a saját ötlete, amelyet rögtön meg is szavazott (ld. a királyi többesre vonatkozó korábbi passzust).

Lóra, Trabantra termett nép

Miközben itthon a nemváltás tartja lázban a széles nyilvánosságot (mind a három embert), a Mini elreppent szuperszónikus állami magánrepülőjével Varsóba, hogy a Gonoszbrüsszel ellen lengyel és olasz bajtársaival fenekedjen. De aztán az lett belőle, amire számítani lehetett, Salvini, aki már többször átvágta a palánkon, ezúttal oda se dugta az orrát, de még a római lépcsős fotókon vele szereplő „fasisztácska” se gondolta, hogy mellé kellene állni (emlékszünk, Melonit akasztották le nyáron, amikor a Mini a Vatikánban settenkedett, hátha kijönne elé a teraszra a pápa). Keverni-kavarni a bizonyos matériát Ájrópában, ez a mi örökös minink ősi programja, hadat üzenni az USA-nak, megtámadni biciklivel a tankokkal és modern technológiával ránk törő nagy államokat. Régi ügy ez, megvannak a hagyományai. Minden azért van – Peti is ezért lett elküldve a CNN-be –, hogy tudassuk a világgal, mi vagyunk a Janik, nem lehet nélkülünk moccanni, a gyufát és a szódavizet is mi találtuk ki, plusz még ott a Kincsem, a leszármazottai nélkül az epsomi derby is csak annyit érne, mint Mackósajtban a brummogás. Győzünk a végén úgyis, mert a magyar hajóra, lóra, Trabantra termett nép, és itt a Trabantot űrhajózási szempontból tessék érteni. MI leszünk az elsők, akik eljutunk a Marsra, hiszen jól ismerjük a terepet a Szíriuszról. Ilyet a csóró amerikaiak a nyiszlett Teslájukkal nem mondhatnak el magukról. Meg is kell üzenni Bidennek, hogy viselkedjen rendesen, és ne merje még egyszer nem meghívni a demokráciatalálkozóra a Minit, mert nagy baj lesz. Nyomasd, Peti, velünk nem lehet lacafa*zálni, hátrafele nyilazzuk le, szorgos népünk győzni fog.
Csak ez a fránya kis vírus ne lenne! Mert ebbe most már tényleg oly sok magyar hal bele, hogy meg kell(ene) magyarázni. Pedig nyáron még világelsők voltunk oltottságban, előtte világelsők voltunk horkolásgátló lélegeztetőgép-beszerzésben, megszoktuk, hogy mindenben világelsők legyünk.
A legfrissebb hír, hogy saccperkábé 3 ezer magyar pedagógus nem oltatta be magát covid ellen. Eléggé meghökkentő. Valószínűleg ebben is világelsők vagyunk.
Ez volt a hótakarós 48-as hét, jöjjön a lucskosabb 49-es, nemsokára a végére érünk, lassan lehet bejglit sütni. Ágyesz, búgyesz, ahogy lesz, úgy lesz.

Előző hét

2 thoughts on “Komondorok és sárkányok a Lánchíd tövében avagy Nyomasd, Peti, velünk nem lehet lacafa*zálni – Manci néni bejglit süt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük